Reeleezee API

Hier vindt u een korte handleiding over het koppelen van de Reeleezee app met behulp van een API-koppeling. Momenteel zijn wij druk bezig met de ontwikkeling van een nieuwe API. Meer hierover hopen wij binnenkort naarbuiten te brengen. Wilt u een overzicht van de huidige koppelingen, neem dan een kijkje in ons Ecocenter »

Reeleezee REST-API

Iedere gebruiker moet bij al zijn administratiegegevens kunnen. Overal en altijd. Met die gedachte verwachten gebruikers ook dat andere softwareprogramma’s toegang kunnen hebben tot de financiële gegevens in hun boekhouding. Dat kan nu nog makkelijker, maar uiteraard wel veilig. De nieuwe Reeleezee-API (Application Programming Interface), gebaseerd op het REST-principe, biedt een technisch koppelvlak voor softwareontwikkelaars om koppelingen, sneller, eenvoudiger en completer voor Reeleezeegebruikers te bouwen.

Bekijk de Reeleezee startgids REST-API

radar-rest-api-visual_500x219

Reeleezee Taxonomie (SOAP/XML)

Reeleezee heeft hiernaast een webservice (API koppelvlak) beschikbaar gesteld, waarbij XML bestanden kunnen worden aangeboden ter verwerking. Een XML-koppeling op maat kunt u zelf (laten) maken. Hiervoor stellen wij de Reeleezee Taxonomie beschikbaar. Aan de hand van de XSD-bestanden in de Taxonomie kan de XML-import geschreven worden. De bestanden zijn zelfverklarend, maar het maken van een koppeling vereist uiteraard enige kennis van XML. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Helpdesk.

Wij adviseren alle gebruikers van de SOAP/XML API om nieuwe ontwikkelingen te doen op basis van de nieuwe REST-API service.

Voorbeeld: Aanroepen webservice met Php inclusief voorbeeld XML-bestand

Reeleezee Taxonomie

Handleiding Reeleezee Taxonomie Webservice