Abonnementen: zo werkt dat

Reeleezee biedt voor accountants de licenties Accounting, een financiële administratie met functies voor de monitoring en het beheer van klant-administraties, en Accountancy Portal, een platform voor digitale samenwerking van een kantoor met haar klanten rond werkprocessen, aangiften en documenten.

 

Klantadministraties

Reeleezee biedt verschillende mogelijkheden voor de begeleiding van de financiële administratie van klanten.

  • Voor de klanten die zelf (gedeeltelijk) de boekhouding doen, kan de accountant vanuit de Accounting omgeving de licenties registreren. In dit geval stuurt Reeleezee de factuur rechtstreeks naar de klant. (Klik hier voor de verschillende licenties voor zelfboekende klanten. De klant is ook degene die de administratie upgrade, downgrade of opzegt.
  • Voor de klanten die de boekhouding niet zelf doen maar uitbesteden aan de accountant, biedt Reeleezee de licentietypen Inhouse Basic, Inhouse Plus en Inhouse Premium. Deze licenties worden in rekening gebracht aan het administratie- of accountantskantoor. Het kantoor is ook degene die de administratie upgrade, downgrade of opzegt.

 

 

Bundels

De hoeveelheid gebruik dat binnen een module wordt toegestaan noemen wij de bundel. In de Administratie module wordt de hoeveelheid gebruik uitgedrukt in de aantallen scans, en/of AutoCollect facturen die u verwerkt.

U kunt ieder moment de actuele stand van uw verbruik in Reeleezee Mobile raadplegen in de oranje map Instellingen > Mijn Abonnement > Abonnementsgegevens.

Dit laatstgenoemde onderdeel is voor de accountants licenties in de applicatie wel aanwezig maar nog niet geheel functioneel (d.d. eind mei 2017). Wij zullen u op deze plaats op de hoogte houden wanneer de functie geheel compleet is.

 

Up- en downgraden

Upgraden:
Inhouse licenties kunnen op ieder moment ge-upgrade worden. Vanaf het moment van een upgrade wordt de gehele periode waarbinnen de upgrade wordt uitgevoerd, in rekening gebracht. Dit betekent een factuurbedrag dat bestaat uit het verschil tussen de kosten van de licentie waar het kantoor eerst gebruik van maakte, en dat van de licentie waar het kantoor naartoe ge-upgrade heeft. Dit factuur-bedrag wordt in rekening gebracht op de eerstvolgende factuur.

NOTA BENE: zowel de functie op de verbruikspagina als de functie voor het uitvoeren van de upgrade op ieder moment, is nog niet gereed. Om die reden kunt u ons achteraf melden of u de meest recente periode alsnog wilt upgraden. Wij zullen u melden zodra de functies gereed zijn en u de verantwoordelijkheid kunt overnemen.

Downgraden:
Inhouse licenties kunnen één keer per jaar, op de vervaldatum van het abonnement gedowngrade worden.

Facturering

De Accounting licentie en de Inhouse licenties worden achteraf, na afloop van een abonnementsperiode gefactureerd.

Opzeggen van een Accounting- en een Inhouse licentie

Accounting- en Inhouse licenties kunnen worden opgezegd door deze geheel te verwijderen of te archiveren. Bij verwijdering zijn de gegegevens niet langer beschikbaar. Van een gearchiveerd abonnement blijven de gegevens in read-only vorm beschukbaar. Voor een opzegging heeft Reeleezee een schriftelijke bevestiging nodig alvorens de opzegging te kunnen effectueren. Voor een archivering zijn de kosten € 1,- per licentie per maand (ex btw).

Begrippen en bundeltelling