Get Walk: Pitch “Auto-collect”

getwalk_autocollect

Reeleezee brengt controle op inkoopfacturen terug naar de administratie

Reeleezee biedt een oplossing voor een belangrijke automatiseringsvraag: kan het verwerken van facturen nóg efficiënter en vooral eenvoudiger voor zówel de ontvanger als de leverancier? De trend van digitaal (Scan en Boek, PDF of UBL) factureren ten spijt, 40% van de digitaal ontvangen facturen, zal alsnog door de ondernemer of accountant handmatig moeten ingevoerd. Het op zoeken, het ophalen van facturen in factuurportals en het overtikken van facturen, zijn tijdrovende bezigheden. Reeleezee ontwikkelde een koppeling die belangrijke factuurplatformen met de online boekhouding verbindt. Door de koppeling krijgt de ondernemer de controle terug over het verwerken van rekeningen van leveranciers.

In de Reeleezee Auto-Collect functie log de ondernemer of accountant direct in bij het gewenste factuurplatform. Het zetten van een vinkje bij de gewenste leverancier zorgt ervoor dat de juiste factuur automatisch wordt opgehaald. Met Auto-Collect kunnen automatisch de (periodieke) facturen van ruim 500 aangesloten leveranciers direct in de administratie worden getoond.

Up-to-date

Ondernemers kunnen hun facturen verwerkt met Scan & Boek. Hiermee wordt de ontvangen (papieren) factuur of inkoopbon gedigitaliseerd en in de administratie opgenomen voor verdere verwerking. Leveranciers kunnen hun facturen ook direct afleveren in de Inbox van de Reeleezee Administratie, al dan niet gebruikmakend van UBL. In alle gevallen bent u echter afhankelijk van het goed verzonden zijn en ontvangen van de (online) documenten. Dankzij de groeiende adaptatie van de Cloud, biedt de communicatie tussen verschillende online systemen meer mogelijkheden. De volgende stap in het integreren van systemen is het automatiseerde ophalen van inkoopfacturen die die ‘opgeslagen’ zijn in goed beschermde factuurplatformen.
Storecove en Invoicesharing zijn voorbeelden van factuurplatformen die trachten het versturen en ontvangen van facturen te vergemakkelijken. Het ‘missen’ of zoekraken van facturen behoort hiermee tot de verleden tijd en uw boekhouding is altijd en sneller actueel. Bekende aanbieders van bijvoorbeeld telefonie, internet, lease en e-commerce beschikken over de toegang tot deze veilige omgevingen. Zij hoeven niet langer direct (en al dan niet per post) hun facturen naar de afnemer te sturen maar slechts in het platform van Storecove te plaatsen. De digitale facturen zijn beschikbaar als online document (PDF of UBL).

Automatische verwerking in de boekhouding

Gekoppelde online boekhoudpakketten zoals Reeleezee hebben eveneens toegang tot het platform. Indien gewenst, kan een Reeleezee-klant ervoor kiezen om zijn toegewezen online documenten automatisch (direct of nachtelijk) op te halen en toonbaar te maken in Reeleezee. Zo wordt de boekhouding altijd geheel automatisch up-to-date met de laatste (periodiek) te betalen rekeningen.
Het klaarzetten van alle facturen van de meest voorkomende leveranciers is van grote toegevoegde waarde voor ondernemer en accountant. Facturen worden voortaan automatisch in de administratie klaar gezet. Het ontbreken van uitvoerige handmatige handelingen van de ontvanger zijn voorgoed verleden tijd. De factuur hoeft alleen goed gekeurd te worden als de gegevens kloppen. Met een druk op de knop is de factuur bevestigd in de boekhouding, klaar voor betaling.

Reeleezee Auto-Collect werd voor het eerst gelanceerd op het GetWalk Accountancy event in Houten.