Reeleezee SBR

Reeleezee SBR is een functie waarmee u alle SBR rapportages (bijvoorbeeld aangiften of de jaarrekening) direct kunt opstellen, corrigeren en versturen naar de uitvragende partijen. De gegevens worden rechtstreeks uit een administratie gehaald, of met behulp van de Reeleezee Accountancy Portal eventueel uit andere software die uw kantoor gebruikt.

Geen aparte software nodig
Snel en efficiënt rapportages opstellen
Klantinzage en -accordering optioneel

Standard Business Reporting

Wat is SBR?

SBR is dé standaard van de Belastingdienst, kvk, cbs en banken om gegevens van burgers en ondernemers digitaal op te vragen. Deze standaard is ontwikkeld in samenwerking met softwareleveranciers en accountants, met het doel om de cijfers uit de financiële administraties zonder extra bewerkingen direct te kunnen gebruiken voor alle aanleveringen aan deze partijen. Zo kan veel dubbel werk of het gebruik van speciale extra software worden voorkomen. Reeleezee heeft SBR volledig geïntegreerd in de software en biedt haar partners daarmee een efficiënte manier om de gevraagde SBR gegevens rechtstreeks uit de administraties te halen en in de SBR rapportages in te vullen.

SBR is verplicht

Voor alle belastingaangiften en kvk deponeringen is SBR nu al verplicht en de banken brengen kosten in rekening als cijfers zonder SBR worden aangeleverd. U heeft met Reeleezee de keuze: of u genereert de SBR rapportages rechtstreeks uit de Reeleezee administratie, of u leest gegevens in uit een ander boekhoudpakket. In alle gevallen kunt u de opgestelde rapportages inzien, corrigeren en eventueel na akkoord van uw klant aanleveren. Alle opgestelde SBR rapportages worden in een dossier vastgelegd, optioneel met handtekeningen en accorderingen.

RGS ook toegepast

RGS is het nieuwe referentie grootboekrekeningschema in Nederland. RGS maakt het mogelijk om automatisch SBR rapportages te genereren. Als u in een administratie al een Reeleezee RGS rekeningschema gebruikt, dan worden de SBR rapportages automatisch gemaakt. Gebruikt u een ouder rekeningschema dan moet een aantal koppelingen met SBR éénmalig in de administratie worden gelegd.

Hieronder vindt u meer informatie over de stappen die u moet nemen, hoe wij u daarbij kunnen helpen, en achtergrondinformatie.

SBR Partijen

SBR: de voorbereidingen

Om de functie voor het opstellen van de SBR rapportages te
kunnen gebruiken, zijn er twee voorbereidende stappen nodig.

  • Het eenmalig koppelen van het rekeningschema in de administratie, aan RGS (Referentie Grootboek Schema). Reeleezee zet RGS vervolgens automatisch om naar SBR.
  • Het vastleggen van de extracomptabele gegevens (SBR Basisgegevens) op centraal niveau en per administratie (klant). Deze gegevens kunt u vervolgens toevoegen aan de verschillende rapporten om ze compleet te maken.

Om goed te starten met Reeleezee SBR, kunnen wij met u door deze stappen heen werken in de vorm van een SBR-workshop. In één dagdeel helpen we u met het koppelen van RGS in een bestaande administratie, de werking en het gebruik van SBR-basisgegevens, en het aanmaken van een SBR-rapport, inclusief correctie- en presentatieboekingen. De kosten van de workshop: € 395,- per persoon.

Contact

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden voor de workshop? Laat aub uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

MTH werkt met Reeleezee SBR

Video - MTH klaar voor de toekomst met Reeleezee

MTH werkt aan de administratie van de toekomst. Met Reeleezee betekent dit ook het gebruik van nieuwe standaarden als RGS en SBR”

drs. Ton Rakke RA
MTH Accountants & Adviseurs

Welke licenties heeft u nodig?

U kunt SBR-rapporten voor uw klanten op verschillende wijzen opstellen:

  1. Door in te loggen op een abonnement van een klant die zelf de administratie voert. De SBR functionaliteit is in alle betaalde Ondernemers abonnementen beschikbaar (alleen niet in het Free abonnement). Ondernemers abonnementen zijn bereikbaar voor accountants:
  1. Via een eigen gebruikerslogin op het abonnement van de klant, en
  2. Via een medewerkerslogin op de Accounting-omgeving van het kantoor
  1. In de Premium inhouse-abonnementen die u kunt afnemen als u over een Accounting licentie beschikt.