Apple Safari per direct gestopt met ondersteuning plugins

Geplaatst op Geplaatst in Blog

Apple, de maker van de browser Safari heeft 18 september jl. een nieuwe versie uitgebracht; Safari 12. Met deze update is ook gelijk aangekondigd dat de ondersteuning van NPAPI-plugins zoals Silverlight per direct wordt stopgezet. Indien u gebruik maakt van Reeleezee NG in combinatie met deze browser, dan heeft deze verandering gevolgen voor u.

Zoals u wellicht weet, maakt Reeleezee NG gebruik van een door Microsoft ontwikkelde plug-in genaamd Silverlight. Helaas is Safari met ingang van vandaag gestopt met de ondersteuning van Silverlight en zal het vanaf dat moment niet meer mogelijk zijn om Reeleezee NG te gebruiken in combinatie met Safari 12.

Alternatief voor Safari op de Mac

Gelukkig is er een alternatieve browser voor de Mac beschikbaar is die vooralsnog ondersteuning biedt aan Silverlight. U kunt de browser gratis dowloaden via deze link. Indien u ook beschikt over een PC met Windows, dan kunt u voor het werken met Reeleezee NG gebruik maken van de browser Internet Explorer versie 11.

Overstappen naar Reeleezee Mobile?

Reeleezee Mobile is de nieuwste versie van Reeleezee en werkt op alle browsers en alle besturingsystemen en maakt geen gebruik van plug-ins. Met Reeleezee Mobile kunt u op uw Mac met Reeleezee blijven werken. Mocht u over het gebruik van Reeleezee Mobile vragen hebben, dan kunt altijd terecht bij onze helpdesk op telefoonnummer 0346-258088 of via email: helpdesk@reeleezee.nl.