Boekhoudkoppeling bank

Met een bankkoppeling profiteer je optimaal van de functionaliteit die je boekhoudpakket te bieden heeft. Met een bankkoppeling of een boekhoudkoppeling – er zijn verschillende termen in omloop maar het komt uiteindelijk op hetzelfde neer – heb je een compleet overzicht van je actuele financiële stand van zaken.

Alle pakketten vergelijken

Maak kennis met onze experts

Henk Cappon Helpt ondernemers verder Stuur e-mail

Bovendien hoef je allerlei handmatige handelingen niet meer te verrichten dankzij die (automatische) bankkoppeling. Omdat je zakelijke bankrekening dankzij de boekhoudkoppeling helemaal geïntegreerd is in je boekhouding weet je altijd precies hoe je ervoor staat en zie je bijvoorbeeld welke facturen zijn betaald en welke nog niet. Afhankelijk van de opties die je boekhoudprogramma biedt en de manier waarop een boekhoudkoppeling of een bankkoppeling precies werkt, gaat dat proces helemaal automatisch of heb je die informatie met één druk op de knop.

Met een bankkoppeling – alle Nederlandse banken bieden deze mogelijkheid, soms zelfs automatisch – en eventueel nog een boekhoudkoppeling met andere financiële software die je gebruikt om je administratie te voeren maak je het jezelf in elk geval veel makkelijker. Al was het maar omdat alle relevante financiële informatie overzichtelijk op één plek staat. Maar er is natuurlijk meer voordeel uit een bankkoppeling te halen.

Start 30 dagen gratis

Praktische voordelen bankkoppeling

Een (automatische) bankkoppeling heeft de volgende voordelen:

Actueel en realtime inzicht in financiënCompleet overzicht van (on-)betaalde facturenCompleet overzicht van (geplande) uitgavenHelder inzicht in jaaromzetMakkelijk winst- en verliesrekening genererenEenvoudig betaalherinneringen sturenAutomatische incasso's inregelenAbonnementen makkelijk inregelenCompleet beeld van de financiële status

Reeleezee koppelt met alle Nederlandse banken en heeft met vier banken zelfs een automatische boekhoudkoppeling: ABN Amro, ING, Rabobank en Knab. Automatisch betekent in dit geval dat als je de bankkoppeling eenmaal hebt geactiveerd het boekhoudprogramma automatisch alle bankmutaties ophaalt en toevoegt aan je administratie. Koppel je met een andere bank dan een van de vier eerdergenoemde, dan moet je die informatie zelf verversen als je inlogt in je Reeleezee boekhoudprogramma. Geen megaklus, maar wel iets waar je aan moet denken.

Automatische boekhoudkoppeling

Met een bankkoppeling met ABN Amro, Rabobank, Knab of ING kun je al je bankmutaties automatisch verwerken in je Reeleezee boekhouding. Dan heb je 24/7 een actueel inzicht in je financiële administratie. Hoe je de bankkoppeling activeert, vind je op de site van Reeleezee. Ga naar Service en vervolgens Koppelingen – onder het logo van je bank vind je de link naar de handleiding.

Standaard koppeling boekhoudprogramma bank

Met alle andere Nederlandse banken kun je ook een boekhoudkoppeling realiseren met je Reeleezee administratie en profiteer je van dezelfde functionaliteit en voordelen. Enige verschil met de eerdergenoemde vier banken is dus dat je de gegevens zelf moet updaten voor een actueel overzicht. Hoe je bij elke bank de koppeling activeert, vind je op de site van je eigen bank.

Wil je een boekhoudprogramma online gratis proberen? Gebruik Reeleezee dan tijdens een proefperiode van dertig dagen, helemaal vrijblijvend.

Start 30 dagen gratis

Kunnen we je verder helpen?

Vergelijk onze pakketten

Benieuwd naar alle functies van Reeleezee? Vergelijk snel en simpel alle mogelijkheden.

Bekijk hier de pakketten

Kunnen we je verder helpen?

Spreek je liever een expert?