De elektronische btw-aangifte versturen vanuit Reeleezee

Reeleezee biedt u de mogelijkheid om vanuit de administratie de btw-aangifte elektronisch te versturen aan de Belastingdienst. Als u bonnen en facturen in Reeleezee invoert zal de btw hiervan automatisch op de aangifte verwerkt worden.

Na afloop van een kwartaal of maand staat de aangifte direct klaar voor verzending onder ‘Belastingen’. In het menu BTW Aangiften wordt met een oranje icoon getoond dat er een aangifte is die voor het einde van de maand verstuurd moet worden.

Een klik op het oranje icoon opent direct een wizard van de actuele aangifte. Hiermee wordt u automatisch door de stappen geleid om de aangifte te controleren, naar de Belastingdienst te versturen en direct met iDeal te betalen.

Aangifte controleren

In de eerste stap ‘Bonnen en facturen’ kunt u de details van de aangifte bekijken door op ‘Toon details’ te drukken. Vervolgens kunt u per onderdeel zien welke facturen en bonnen er verwerkt zijn.

In de tweede stap ‘Controleren’ wordt de complete aangifte getoond.

Aangifte versturen

Na het controleren van de aangifte kunt u deze versturen.

Binnen een paar seconden zal de aangifte verstuurd zijn.

Betalen met iDeal

Na het versturen van de aangifte kunt u met de knop ‘Betaalopties’ naar de stap ‘Betalen’ gaan. Hier kunt het verschuldigde bedrag direct via iDeal betalen.

Mocht u het bedrag later of op een andere manier willen overmaken, kies dan de tweede optie of sluit de dialoog met behulp van het sluitkruis rechtsboven.

U kunt een verstuurde aangifte later alsnog met iDeal betalen, door op de aangifte het euro-teken aan te klikken.