Digitaal factureren aan de rijksoverheid met Reeleezee Mobile

Geplaatst op Geplaatst in Blog

Als u factureert aan de overheid, dan bent u vanaf 1 januari verplicht om e-facturen te sturen. Per 10 januari is het mogelijk om (in versie 38 van Reeleezee Mobile) uw facturen direct vanuit Reeleezee naar de rijksoverheid te sturen. Deze verplichting is van toepassing als uw levering betrekking heeft op een contract dat u na 1 januari 2017 met de overheid heeft afgesloten. Contracten van voor 1 januari 2017 kunt u op de gebruikelijke wijze blijven sturen.

Wat is een e-factuur?

Er is een verschil tussen een pdf die gemaakt is obv een papieren factuur, en een e-factuur. Reeleezee kan e-facturen maken. De formele definitie van een e-factuur is: een e-factuur is een gestructureerd digitaal bestand (geen pdf ) waarbij de vereiste gegevens altijd op een vaste plek met specifieke codering in het bestand staan. Een e-factuur kan vanuit het ene geautomatiseerde systeem elektronisch
worden aangemaakt en automatisch worden verwerkt in het andere systeem.

Hoe werkt het?

De e-factuur moet niet alleen worden opgemaakt in een gestructureerd bestandsformaat, maar tevens elektronisch worden afgeleverd aan één van de digitale loketten van de overheid. Reeleezee Mobile biedt u vanaf versie 38 alle mogelijkheden die nodig zijn om op correcte wijze e-facturen te verzenden. Zo kunt u van uw opdrachtgever het OIN (Overheids Identificatie Nummer) vastleggen. Met Reeleezee maakt u vervolgens uw facturen zoals u gewend bent. Reeleezee zorgt ervoor dat uw factuur automatisch bij het juiste digitale loket van de overheid wordt afgeleverd.

efactuur-1