Factuurvereisten

Veel ondernemers verwerken hun boekhouding nog steeds via ouderwetse Excel-bestanden. Op zich geen verkeerde oplossing, maar natuurlijk wel ontzettend arbeidsintensief. En wat doe je ook alweer wanneer je een factuur moet sturen? Welke factuurvereisten gelden er, welke bedrijfsgegevens moeten er allemaal op vermeld staan en hoe zat het nu ook alweer met de btw?

Verplichte factuurvereisten Belastingdienst

Na de levering van uw producten of diensten, moet er natuurlijk een factuur worden opgemaakt. Maar hier kan best wel wat bij komen kijken: er zijn namelijk een aantal factuurvereisten van de Belastingdienst aan die maandelijkse facturen verbonden. Van de bedrijfsgegevens van zowel uw onderneming als uw klant, tot btw-nummers, KvK-nummers, btw-tarieven en bedragen. En dan het verschil tussen de lever- en factuurdatum niet te vergeten!

Download hier de gratis voorbeeldfactuur in Excel

Daarnaast heeft u ook die gegevens nog die wellicht niet verplicht zijn, maar wel ontzettend belangrijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de betalingscondities en de vervaldatum van uw factuur. Er komt stiekem toch meer bij kijken dan u denkt. Om u vast op weg te helpen, hebben we dan ook een handige voorbeeldfactuur in Excel voor u opgezet: hoeft u het alleen nog maar in te vullen! Deze voorbeeldfactuur bevat alle verplichte factuurvereisten en andere belangrijke informatie om uw facturering professioneel aan te pakken.

Download het factuur sjabloon hier!

De handigheid van een praktisch boekhoudsysteem

Nu is zo’n voorbeeldfactuur natuurlijk ontzettend handig, maar dit maakt de boekhouding nog niet minder tijdrovend. Het ondernemerschap is al intens genoeg: de tijd die u maandelijks kwijt bent aan het bijwerken van de boekhouding en het versturen van facturen kan natuurlijk beter worden gebruikt. En laat dat nu precies de reden zijn dat Reeleezee dit met liefde en plezier voor u uit handen neemt. Ons praktische systeem zorgt ervoor dat u uw boekhouding handig, snel en overzichtelijk kunt organiseren. Bent u eindelijk eens wat minder tijd kwijt aan de boekhouding en heeft u meer tijd om bezig te zijn met waar het allemaal om draait: uw ondernemerschap.

Start nu gratis met Reeleezee

Het ondernemerschap zit in ons bloed en wij weten precies hoeveel tijd er verloren gaat aan die maandelijkse boekhouding. We helpen u dan ook graag op weg. U kunt Reeleezee nu gratis starten. We hebben het grootste vertrouwen in de handigheid van onze tool en zullen dan ook alles op alles zetten om dit te bewijzen.

Start Gratis

Functionaliteiten Reeleezee Factuur

Eenvoudige bediening voor ondernemers
Krachtige en complete functies voor ervaren gebruikers
Facturen, offertes, herinneringen en proforma-facturen
Meerdere professionele factuurlayouts tot uw beschikking
Layout-ontwerper voor het maken van uw eigen factuurlayout
Facturen afdrukken
Diverse uitgebreide rapporten
Statusoverzicht betalingen