Het Keurmerk Zeker-Online event op 3 september

Geplaatst op Geplaatst in Blog, Nieuws

Woensdag 3 september vindt de eerste bijeenkomst ‘Het Keurmerk Zeker-Online’ plaats in Den Haag. Boekhouden in de cloud biedt steeds meer mogelijkheden voor zzp’ers en mkb’ers maar ook belanghebbenden zoals administratieve dienstverleners, banken en de Belastingdienst. Een betrouwbare administratie is voor ondernemers van belang om gefundeerde besluiten te kunnen nemen. Op dit moment is de waarde van de betrouwbaarheid van administreren in de cloud nog onvoldoende zichtbaar. Daarom is hetKeurmerk Zeker-Online in het leven geroepen. Wilko Stronks, CEO van Reeleezee, is een van de keynote sprekers op het event en geeft de bezoekers zijn visie op het Keurmerk en accountancy in de cloud.

Het Keurmerk Zeker-Online is een initiatief van softwareleveranciers van online administratieve software, zoals Asperion, Ficsus, Reeleezee, Twinfield en Unit4, accountants, ECP | Platform voor de Informatiesamenleving en de Belastingdienst. Het Keurmerk beoogt primair de continuïteit en security van de dienstverlening in de cloud te kunnen garanderen.

Bezoekers van de bijeenkomst worden ingelicht over de manier waarop het Keurmerk de betrouwbaarheid en veiligheid van administreren in de cloud zichtbaar maakt, welke veranderingen dit met zich meebrengt voor zzp’ers en mkb’ers en wat dit Keurmerk voor accountants kan betekenen.

‘Clouddiensten worden vaak gebruikt door verschillende partijen, bijvoorbeeld de ondernemer en óók zijn accountant. Beide zijn in dat geval afhankelijk van het goed, veilig en betrouwbaar werken van de dienst. Het is echter voor de ondernemer als voor de accountant erg moeilijk om te beoordelen met welke kwaliteit de aanbieder zijn clouddiensten levert, en welke veiligheidsmaatregelen hij allemaal echt beheert. Het gaat al snel om honderden technische, maar ook juridische en organisatorische maatregelen, die niet alleen op papier maar ook in praktijk worden gebracht. Het Zeker-Online Keurmerk wordt alleen verstrekt als de cloud aanbieder is getoetst op al deze richtlijnen door een externe auditor en daarvoor een zogenaamde 3402-verklaring is verstrekt.’ aldus Stronks. Naast Stronks zullen stakeholders vanuit het bankwezen, de Belastingdienst en de accountancy hun visie op het Zeker-Online Keurmerk delen.

Programma
13:30 uur    Inloop
14:00 uur    Ontvangst door dagvoorzitter Bert Tuinsma (Voorzitter Zeker-Online)
Aan het woord komen:
 • Michiel Steltman (Directeur DHPA) over de vraag: Hoe kijkt de hosting en cloud sector tegen het initiatief Zeker-Online aan en wat zien zij als risico’s?
 • Peter Kager (ICTRecht) over de juridische aspecten van een cloud: welke regels gelden er voor een Amerikaanse cloud en wat stelt Europa hier tegenover?
 • Theo Klarenbeek (de Belastingdienst) gaat dieper in op visie “Automatisch Goed”.
 • Wilko Stronks (Voorzitter Deelnemersraad Zeker-Online, CEO Reeleezee) vertelt waarom een softwareleverancier meewerkt aan de totstandkoming van dit normenkader.
 • Filip Zoeteweij (Voorzitter dagelijks bestuur Financiele Rapportages Cooperatief (FRC) namens de Rabobank) licht toe wat het Keurmerk voor de banken kan betekenen.
 • Dirk Ter Harmsel (Plaatsvervangend voorzitter NBA en voorzitter Nemacc) gaat in op de vraag hoe het Keurmerk de accountant kan helpen bij cloud computing.
17:00 uur    Afsluiting en netwerkborrel
Locatie

Het event vindt plaats op woensdag 3 september bij VNO-NCW, Malietoren, Bezuidenhoutseweg 12, 2509 AA in Den Haag.

Aanmelding

Aanmelding voor deze bijeenkomst kan via deze aanmeldlink. Deelname is kosteloos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.