Iedere gebruiker een eigen login

Geplaatst op Geplaatst in Blog, Nieuws

Beveiliging heeft bij Reeleezee altijd de hoogste prioriteit, zeven dagen per week en 24 uur per dag. Die beveiliging heeft verschillende kanten. Uw gegevens moeten veilig zijn opgeslagen en beschermd worden tegen diefstal, branden en andere mogelijke problemen. Onze systemen dienen op elk moment beschikbaar te zijn zodat u te allen tijden toegang heeft tot uw gegevens. Verder is het uitermate belangrijk dat niemand anders dan uzelf of uw medewerkers toegang heeft tot uw gegevens.

Om de toegang tot uw gegevens scherper te beveiligen is het vanaf 1 april niet meer mogelijk om in twee verschillende browsers en/of op twee verschillende PC’s met dezelfde gebruikersnaam ingelogd te zijn. Deze maatregel nemen wij om met 100% zekerheid vast te kunnen stellen welke gebruiker is ingelogd in welke administratie, en welke gegevens door de gebruiker zijn ingevoerd, verwijderd of gewijzigd.

Werken op meerdere locaties

Het zal na 1 april uiteraard nog steeds mogelijk zijn om met een login op verschillende locaties in te loggen. U kunt met uw gebruikersnaam en wachtwoord op verschillende locaties blijven werken, alleen niet meer tegelijkertijd. Wanneer u probeert in te loggen terwijl er met uw login op een andere locatie gewerkt wordt verschijnt er een melding op uw scherm waarin u kunt aangeven op welke locatie u verder wilt werken.

Waarom is de situatie na 1 april veiliger

Online veiligheid is de laatste tijd bijzonder actueel naar aanleiding van verschillende grote incidenten. Er zijn diverse initiatieven en instanties die nadenken over nieuwe protocollen en normenkaders die betrekking hebben op privacy en online veiligheid. Reeleezee werkt samen met andere aanbieders van online software, het platform ECP en de Belastingdienst in de stichting Zeker Online. Een norm van Zeker Online is verantwoordelijkheid / accountability. Voor softwareleveranciers houdt dat onder andere in dat we geacht worden vast te kunnen stellen wie verantwoordelijk is voor welke handelingen op welk moment (audit trail). Reeleezee is niet in staat om dit met 100% zekerheid vast te kunnen stellen zolang gebruikers tegelijkertijd op meerdere locaties met dezelfde inloggegevens actief kunnen zijn. Deze normenkaders hebben daarom grote gevolgen en directe impact op onze dienstverlening en de maatregelen die genomen moeten worden om de meest veilige online software aan te kunnen bieden.