Alles over het bijhouden van de uren in de App

Uren-functionaliteit in de App

De App geeft je de mogelijkheid om je eigen uren vast te leggen en te bekijkenIn de webversie doe je het invoeren van uren van anderen, het beheren van alle vast gelegde uren, het maken van urenspecificaties en het factureren van de uren  
 

Menu item ‘Mijn uren’

De App biedt nu een extra menu-item ‘Mijn uren’Hiermee zijn er standaard de volgende menu-opties:  Start (Dashboard), Inkomsten, Uitgaven, Relaties, Bank en Mijn urenHet menu ‘Mijn uren’ is op te vragen met het rechter icoon (3 puntjes). 
 
Omdat er geen ruimte onderin is om alle iconen naast elkaar weer te geven, kan je zelf instellen welke je wilt zien en in welke volgorde.  Klik hiervoor op het rechter icoon (3 puntjes) en kies voor ‘Menu aanpassen’. Houd een regel vast en sleep deze naar de gewenste plek. 

Het overzicht

Standaard zie je jouw eigen vastgelegde uren per dag in een weekoverzicht. Met de pijltjes links en rechts kun je naar andere weken kijken. Je kunt de kalender  naar beneden uittrekken zodat je een andere dag van de maand kan kiezen. 

Uren bijhouden

Met het + teken rechtsboven maak je een nieuwe urenregistratie. Noteer in ieder geval het aantal uren. Vervolgens kan je een klant, activiteit en project selecteren. Vul vooral een Omschrijving in, deze informatie komt op de urenspecificatie en eventueel de factuur.  Sluit af met ‘Opslaan’. 

Geselecteerde velden leegmaken

Heb je iets onterecht geselecteerd? Je kunt dit ongedaan maken met het kruisje.

Status

Uren die je vastlegt kun je daarna aan je klant factureren. Hier zit nog een stap tussen: het maken van een urenspecificatie. Dit document kun je als bijlage met de factuur meesturen en heeft 3 statussen die de verwerking weergeven: concept, definitief en gefactureerd. Bij alle geregistreerde uren wordt getoond wat de status van de bijbehorende specificatie is. Dit kan zijn:

  • Op concept specificatie
  • Op definitieve specificatie
  • Op gefactureerde specificatie

Bij uren die nog niet op een urenspecificatie zijn gezet wordt ‘nog te specificeren’ vermeld.

Uren aanpassen of verwijderen

Opgeslagen uren kun je nog bewerken of verwijderen afhankelijk van de status van de urenspecificatie waar ze op verwerkt zijn. Zolang ze nog niet op een specificatie zijn gezet status ‘Nog te specificeren’ of de urenspecificatie nog de status ‘Concept’ heeft, zijn ze aan te passen of te verwijderen 

Bij uren die nog niet op een urenspecificatie zijn gezet wordt ‘nog te specificeren’ vermeld. 

Activiteiten

Uren kan je bijhouden per activiteit. Activiteiten zijn standaard diensten die je aan je klanten levert. Je kan activiteiten aanmaken in de webversie van Reeleezee in de map:

Uren > Instellingen > Activiteiten

Je kan daar een omschrijving, tarief en eenheid bij opgeven. Alleen activiteiten met de eenheid ‘Uur’ zijn te gebruiken in de App. Producten en activiteiten met andere eenheden kunnen niet geselecteerd worden bij het vastleggen van je uren met de App. In de webversie kan dit wel. 

Bij uren die nog niet op een urenspecificatie zijn gezet wordt ‘nog te specificeren’ vermeld. 

Tijdschrijvers

Ook medewerkers die alleen hun eigen uren kunnen registreren kunnen nu met de App werken. Zij zien alleen ‘Mijn uren’ en de beveiligingsinstellingen.