Bankkoppeling ING

Als de koppeling is geactiveerd, verstuurt ING elke werkdag automatisch de bankmutaties van de dag ervoor naar je Reeleezee boekhouding. Het bankboek is daardoor altijd bijgewerkt.

Het maken van de koppeling gaat in twee makkelijke stappen:
1: Het instellen van je bankrekening in Reeleezee;
2: Het instellen van de koppeling in je omgeving van ING;

Koppeling maken? Volg de stappen zoals hieronder beschreven.
Om de koppeling te kunnen maken moet je bankrekening bekend zijn in Reeleezee. Als je dit nog niet gedaan hebt kun je dit doen in de map ‘Kas & Bank’.

Klik op de map ‘Kas & Bank’ > Klik op het ‘plus teken’ rechtsboven aan > vul hier de gevraagde gegevens in.

Er moet een vinkje staan bij ‘Deze bank ondersteunt synchronisatie met Reeleezee’.

Je kunt de koppeling aanvragen op de site van ING via deze link.

1: Klik op ‘Koppeling aanvragen/wijzigen’.

2: Log hier in met je inloggegevens van ‘ING zakelijk‘.

3: Klik je vervolgens, onder ‘Gegevens en Instellingen’, op ‘Koppeling Boekhoudpakket’.

Vul hier in dat Reeleezee je boekhoudpakket is en welke rekening je wil koppelen.

Je wordt nu teruggestuurd naar Reeleezee, waar je nogmaals inlogt. Je ziet nu een overzichtsscherm van de rekeningen die je gaat koppelen aan Reeleezee. Klik hier in ieder geval aan dat je jouw ‘Transacties’ wilt koppelen met Reeleezee. Overige opties zijn het kunnen versturen van betaal- of incassobatches vanuit Reeleezee. Dat hangt af van de vraag of je dat wil en of je hiervoor betaalt bij de ING bank.

Je wordt nu weer teruggestuurd naar de ING bank, waar wordt gevraagd om de koppeling te bevestigen met de TAN-code die je eerder al van Reeleezee hebt ontvangen. Klaar! Je bankkoppeling zal nu binnen 24 uur zichtbaar zijn.