Hoe verwerk ik banktransacties?

In deze instructie is terug te lezen hoe bankmutaties verwerkt kunnen worden.

Vanuit het bankoverzicht kan je bij een bankmutatie op de rode nog te boeken gaan staan met je muis. Onder de Nog te boeken verschijnen vijf boekingsopties:

Wanneer je een nieuwe boeking wil maken vanuit de bankmutatie kies je voor een van de onderstaande opties welke  een plus-icon aan de linkerkant heeft staan:

Als je voor een nieuwe boeking gekozen hebt, wordt er aan de linkerkant een nieuwe boeking geopend en hier vul je de boekingsvelden in en klik je op de knop Boek als deze compleet is. Hierna is de bankmutatie verwerkt en gekoppeld aan een boeking.

Wanneer je geen nieuwe boeking wil maken maar een al bestaande boeking of factuur wil koppelen, klik je op de optie Koppel geboekte bon/factuur:

Je kan nu vanuit de Openstaande posten lijst de boeking(en) of factu(u)r(en) opzoeken en selecteren die aan de bankmutatie gekoppeld moet(en) worden. Als je de juiste boeking(en) geselecteerd hebt, kun je onderaan de lijst op Boeken klikken.

 

Bankmutaties in serie boeken

Vanuit Reeleezee kun je ook meerdere transacties in één keer boeken naar een bepaalde grootboekrekening. Je kunt hiervoor meerdere transacties aanvinken en naar dezelfde grootboekrekening boeken. Deze optie is alleen beschikbaar bij de Slim boekhouden + module.

Om dit uit te voeren selecteer je meerdere transacties tegelijk:

Vervolgens kun je via het  menu-icon rechts bovenaan kiezen voor Serie boeken:

In het vervolgscherm wordt aangegeven welke regels je hebt geselecteerd. In dit scherm kun je de grootboekrekening aangeven naar waar de mutaties op geboekt moeten worden, je kunt de relatie (klant, leverancier of medewerker) selecteren (is geen verplicht element), je kunt het BTW percentage invoeren en een omschrijving. Als je deze gegevens hebt in gevult klik je op Opslaan en worden de geselecteerde mutaties naar de opgegeven grootboek geboekt.