Hoe kan ik het beginsaldo en eindsaldo aflezen van een bepaalde periode op mijn bankrekening?

Het beginsaldo is af te lezen in de laatste afschriftregel van de vorige periode.Het eindsaldo is af te lezen in de laatste afschriftregel van de huidige periode.

Een voorbeeld: Stel je wilt het beginsaldo en eindsaldo weten van de periode februari 2020 in je administratie. Om het eindsaldo van deze periode te achterhalen selecteer je bovenaan onder je bankrekening de periode februari 2020. Onder de laatste transactie van de periode wordt het nieuwe saldo ofwel eindsaldo weergeven van 1738 euro.

Wanneer je de periode nu op januari 2019 zet kan je het beginsaldo aflezen voor februari 2019 door het nieuwe saldo te bekijken onder de laatste transactie van deze periode. Dit is in dit geval een saldo van 1148 euro.

Wanneer er geen periode voor je huidige periode ligt dan kan je het banksaldo aflezen vanuit de bankkaart (1) of de beginbalans (2) afhankelijk van waar het beginsaldo van de bankrekening is ingevoerd in je administratie.

1. De bankkaart is te benaderen via de map kas en bank > instellingen kas en bank > klik de bankrekening aan en bekijk onder de bankkaart het beginsaldo.
2. De beginbalans is te benaderen via de map financieel > beginbalans.