Hoe kan ik betaalopdrachten aanmaken?

Om betaalopdrachten te kunnen maken zijn er een drietal instellingen welke goed gezet moeten worden om vanuit je Reeleezee account een betaalopdrachten te kunnen aanmaken.

1. Via de map instellingen > algemene instellingen > algemene instellingen > is het van belang om de optie  “ik wil betalingsopdrachten aanmaken vanuit Reeleezee” aan te vinken welke rechts van “betaalopdrachten” staat.

2. Daarnaast is het van belang om het vinkje aan te zetten voor “betalen en incasseren” in de bankkaart van de bankrekening waarmee je betalingsopdrachten wil uitvoeren. Dit kan je doen door via de map kas en bank > instellingen kas en bank de bankkaart te openen en in de geopende bankkaart het vinkje aan te zetten. Bij het batchkenmerk kan je bijvoorbeeld je bedrijfsnaam invoeren.

Wanneer de bovenstaande instellingen zijn ingesteld en je boekt een nieuwe uitgavenboeking, zal deze uitgavenboeking verschijnen in de lijst van betaalopdrachten. De betaalopdrachtenlijst vind je via de Kas & Bank > Betaalopdracht aanmaken.

Uitgavenboekingen die geboekt zijn voordat bovenstaande instellingen zijn ingesteld, kan je updaten zodat ze in de lijst van betalingsopdrachten terecht komen. Dit kan door de uitgavenboekingen afzonderlijk aan te klikken en daarna te klikken op bewerken via het menu-icon. Vervolgens kan je onderaan bij de betalingsregel kiezen voor de optie Nog te betalen:

De uitgavenboeking(en) staan nu als betaalopdrachten in de lijst Betaalopdracht aanmaken welke terug te vinden is via de map Kas & Bank. Je kan de uitgavenboekingen selecteren vanuit de lijst en daarna via de knop Betaalopdracht aanmaken de opdracht uitvoeren: .

Hierna kan je in het vervolgvenster klikken op de optie Opdrachten downloaden in een bestand en zelf bij bank aanbieden wanneer je het bestand op je computer download en daarna zelf importeert in de bankomgeving. Wanneer je geen betaalrekening hebt van de ING bank of de Rabobank is het nodig om deze optie te gebruiken voor het uitvoeren van betaalopdrachten. Hieronder tref je een voorbeeld afbeelding van betaalopdracht aanmaken venster wanneer je een betaalopdracht alleen kan downloaden:

Zoals in het plaatje hierboven te zien is, is de  Automatisch naar bank verzenden niet te selecteren.

Wanneer je wel bij de ING bank of de Rabobank een betaalrekening hebt, heb je ook de mogelijkheid om te klikken op de optie Opdrachten automatisch naar bank verzenden vanuit het Betaalopdracht aanmaken venster. Als je deze optie gekozen hebt, klik je op de blauwe knop “verzenden”. Het bankbestand wordt vanuit je Reeleezee administratie elektronisch verzonden naar je bankomgeving. Vanuit je bankomgeving kan je de betaalopdracht tot slot accorderen zodat deze wordt uitgevoerd.