Toelichting betaling op je factuur instellen

Om een toelichting betaling toe te voegen op je factuur kan je de volgende handelingen uitvoeren.

Ga naar je overzicht layouts via de map inkomsten > instellingen inkomsten > overzicht layouts. In dit overzicht klik je de factuurlayout aan die in gebruik genomen is. Als je de layout geopend hebt, klik je aan de rechterkant op de regel Active layout elementen instellen.

In het overzicht van de elementen staat het element toelichting betaling. Om deze op de factuur te zetten, vink je het element ‘toelichting betaling’ aan.

Hierna verschijnt het ‘toelichting betaling’ veld op de factuurlayout in de vorm van een leeg veld.

Wanneer je op dit veld klikt kun je bij de rechterkolom de instellingen voor dit veld bepalen en de tekst invoeren:

Na het opslaan van de wijzigingen verschijnt de toelichting betaling tekst niet in de layout van je factuur, maar wel op een factuur welke je via de map inkomsten > facturen opent. Je kunt ook een nieuwe factuur maken door te klikken op het icoon waarna je op de factuur de toelichting betaling tekst ziet staan.

Als je met je muis op het icoon klikt bij het toelichting betalingsveld onder een factuur dan kan je de tekst zelfs nog handmatig aanpassen mocht je dit willen.

Tevens kun je tekst van de toelichting betaling aanpassen in de map inkomsten > instellingen inkomsten > Tekst betaalinstructie.

Je kunt per betaalwijze een eigen tekst betaalinstructie invoeren.