Hoe voldoe ik aan mijn bewaarplicht na het opzeggen van mijn abonnement?

Je hebt drie dingen nodig om aan je bewaarplicht te voldoen na het opzeggen van je abonnement.

1. Auditfiles downloaden
Je moet auditfiles van alle jaren waarvoor je de boekhouding in Reeleezee hebt gevoerd downloaden. Je kunt deze auditfiles downloaden via de map

Financieel > Export

Download in ieder geval de auditfile voor de belastingdienst voor alle jaren. Daarnaast kan je eventueel nog andere auditfiles downloaden in samenspraak met je boekhouder of accountant.

2. Verkoopfacturen downloaden
Je moet ook je verkoopfacturen downloaden. Dat doe je via de map

Inkomsten > Facturen

Je kan meerdere verkoopfacturen tegelijk downloaden in een pdf bestand. Dit doe je door vanuit het overzicht facturen meerdere facturen te selecteren door op de checkbox bij de regel te klikken en daarna via het lijst icoon rechtsboven in te klikken op verzenden. Vervolgens klik je op afdrukken en daarna nogmaals op afdrukken waarna er een pdf bestand wordt gedownload.

3. Gedigitaliseerde inkoopfacturen downloaden
Als je ook gedigitaliseerde inkoopfacturen hebt, moet je die ook downloaden. Dat doe je via de map

 Inbox > Inkoopfacturen

Wanneer je vanuit de inbox een inkoopfactuur aanklikt kan je bovenaan de scan op het icoon klikken om de scan te downloaden.

Naast de bovenstaande gegevens kan het ook nog handig zijn voor je eigen (administratie)overzicht om via de map rapporten, verschillende rapporten te downloaden. Echter valt het downloaden van rapporten niet onder de bewaarplicht.