Boeken op Boekingsrubrieken of Grootboekrekeningen

Als je je inkopen goed categoriseert heb je inzicht in waar je je geld aan uitgeeft. Boekhouders gebruiken daar ‘Grootboekrekeningen’ voor. In Reeleezee zit een uitgebreide set waar je boekhouder of accountant goed mee kan werken.

Voor de meeste ondernemers is een Grootboekschema wel heel uitgebreid. Daarom kun je in Reeleezee ook kiezen voor de instelling ‘Boekingsrubrieken’. Dit is een overzichtelijke versie van het ‘Grootboekschema’. Onder water hanteren we gewoon het ‘Grootboekschema’ zodat je accountant er goed mee kan werken, jij krijgt het compacter in beeld.

Als je toch liever alle ‘Grootboekrekeningen’ wil zien, dan kun je jouw gebruikersinstellingen aanpassen. Je kiest dan voor de instelling ‘Grootboekrekeningen’ in plaats van ‘Boekingsrubrieken’.

Dat doe je als volgt:

Klik op je naam en bedrijfsnaam rechtsboven.

Klik je op de Gebruikersinstellingen.

Dan ga je naar het kopje Boeking, waar je het bolletje bij Boekingsrubrieken verschuift van links naar rechts. Je hebt nu dus gekozen voor Grootboekrekeningen.

Klik op ‘Opslaan’ om die instelling door te voeren. Ververs voor de zekerheid nog even je scherm, door bijvoorbeeld op het herladen knopje te drukken van je webbrowser. Je kunt nu voortaan zoeken op alle grootboekrekeningen in plaats van op rubrieken. Je kunt door de lijst scrollen, maar je kunt ook bijvoorbeeld in de blauwe balk een (deel van een) woord of het nummer intypen, om zo sneller de juiste rekening te vinden.