Hoe koppel ik een factuur of boeking los van een transactieregel?

Plaats je cursor/muis op de boeking in de transactieregel

Klik hierna op het loskoppel icoon :

Hierna heb je de twee mogelijkheden. Je kan de boeking bij het loskoppelen laten bestaan. Je klikt dan niet de optie aan Boeking/factuur ook verwijderen, maar direct op de knop loskoppelen:

Of je kan de boeking bij het loskoppelen wel verwijderen door de optie Boeking/factuur ook verwijderen aan te klikken. Let op: Doe dit alleen als je er zeker van bent dat de boeking overbodig is en definitief verwijderd mag worden.

Verder gaat het loskoppelen van een kas- en bank boeking net iets anders. Hierbij gaat het om boekingen die via het dagboek kas of bank zijn geboekt. Wanneer je een kas of bankboeking wil loskoppelen dan kan je niet de optie Boeking/factuur ook verwijderen aanvinken.

Je kan alleen op de knop verwijderen klikken om de kas- of bankboeking los te koppelen waardoor de boeking ook direct definitief wordt verwijderd. Een type kas- of bankboeking kan bij het loskoppelen zodoende niet blijven bestaan in de administratie. Wel kan je natuurlijk na het loskoppelen/verwijderen van de boeking een nieuwe boeking aanmaken bij de transactieregel.