Boekingsperiode sluiten in Reeleezee

Het kan zijn dat je een of meerdere boekingsperiodes wil sluiten. Dit kan bijvoorbeeld zo zijn wanneer je jaarcijfers van een vorig jaar definitief zijn en je besluit dat er geen mutaties mogen plaatsvinden in dit jaar.

Je kan dan in Reeleezee via de map financieel > periodes, een of meerdere periodes sluiten.

Eén specifieke periode sluiten
Wanneer je één specifieke periode wil sluiten dan klik je op je de specifieke periode vanuit het overzicht periodes. Hierna klik op het bolletje bij sluiten en daarna klik je op de knop ‘opslaan’.

De specifieke periode én voorgaande periodes sluiten

Je klikt op een bepaalde periode vanuit het overzicht periodes. In het vervolgvenster selecteer je de optie ‘sluiten’ en de optie ‘alle voorgaande open periodes ook sluiten’, waarna je op de knop ‘opslaan’ klikt. Wanneer je bijvoorbeeld de laatste periode van 2019 wil sluiten en voorgaande periodes dan ziet dit er als volgt uit.

Als je alle periodes van een bepaald jaar wil sluiten dan kan je zodoende de laatste periode van het betreffende jaar aanklikken (periode 1-12 t/m 31-12) en ervoor kiezen om deze periode en voorgaande periodes te sluiten. Dit zodat alle periodes van het jaar worden gesloten.