Cashr producten importeren

Om producten te importeren download je eerst een leeg producten import bestand. Dit kan je doen via de map producten > overzicht.  Als je in het overzicht rechtsboven in op het icon klikt op ‘importeren’, krijg je een nieuw venster en kun je onderaan dat scherm klikken op ‘Download hier een leeg template bestand’.

Er wordt nu een producten importsheet gedownload die je vervolgens kan openen. In de Importsheet wordt onderin op het tabblad ‘toelichting’ en ‘codes’ beschreven welke je in de kolommen kan invullen. Het is van belang dat je in ieder geval deze kolommen invult:

• Kolom A – Naam product/dienst
  • Kolom D – Productcode
  • Kolom G – Verkoopprijs
  • Kolom F – BTW
  • Kolom L – Product en/of dienst
  • Kolom M – Productgroep
  • Kolom N – Grootboekrekening
  • Kolom R – Afdrukbestemming in de tab Cashr (voor Horeca)
  • Kolom S – Sortering (indien gewenst, sorteer de producten onder de productgroep op de bon en kassabon)

Als je de productgroepen in het Importsheet hebt aangemaakt voeg je deze daarna handmatig toe in de map Producten > Instellingen productgegevens > Productgroepen. Klik hier op het plus icon rechtsboven om een nieuwe productgroep aan te maken. De productgroepen kunnen later bij het automatisch genereren van een schermindeling functioneren als schermgroepen.

Extra grootboekrekeningen voor productgroepen kan je aanmaken in de map Financieel> Instellingen > Onderhoud grootboekrekeningen.

Nieuwe grootboekrekeningen kun je als volgt aanmaken:
Zoek vanuit het overzicht van je grootboekrekeningschema op grootboekrekening 8000 via het vergrootglas rechtsboven in. Wanneer je de regel van de grootboekrekening voor je hebt kan je links van deze regel het bolletje aanklikken en daarna via het icon rechtsboven in het overzicht klikken op ‘regel kopiëren‘.

Vul het pop-up scherm naar wens in met de gegevens van de nieuwe grootboekrekening en de omschrijving van de nieuwe grootboekrekening. Bijvoorbeeld “Omzet productgroep”.

Als de verplichte gegevens zijn ingevuld kan je het Importsheet uploaden in de map Producten > Overzicht > plaats je muis rechtsboven in op het icon en klik op importeren.

Selecteer het ingevulde excelbestand en druk op ‘Importeren’.

Mocht er een foutmelding tevoorschijn komen tijdens het importeren. Controleer dan de importsheet of alles wel correct is ingevuld inclusief  de verplichte velden. Neem anders contact op met onze Cashr Support op 0346-258087 of mail de import sheet naar support@cashr.nl.
Onze medewerkers kunnen vaststellen waarom een import niet gelukt is.

Je kan de Importsheet ook gebruiken om in de toekomst een update te doen van het producten-bestand. Het is handig om te weten dat de productcode hierbij zal worden gebruikt als unieke sleutel aan de hand waarvan de overige gegevens van het product worden overschreven. Zo kun je bijvoorbeeld snel en gemakkelijk prijswijzigingen doorvoeren of productgegevens aanvullen.