Facturen en offertes maken

Een nieuwe factuur maak je door via de map:

Inkomsten > Facturen op het +teken in het overzicht te klikken.

Ook kan je op het +teken linksboven in de oranje balk klikken.

Voor het aanmaken van een offerte doe je hetzelfde, maar dan navigeer je natuurlijk naar de map Offertes. Het maken van de factuur is nu een simpele invuloefening. Je selecteert de klant en de producten of diensten en daarmee is de factuur of offerte klaar. Wil je meerdere producten of diensten factureren? Je kunt er zoveel achter elkaar opvoeren als je wilt.

Als je alle producten en/of diensten hebt toegevoegd, kun je de volgorde aanpassen met de pijlen voor de product- of dienstregels. Dat doe je door op het pijlen-icoon te drukken dat hieronder blauw toont, en de regel te verslepen naar de plek waar je ‘m wilt hebben. Hieronder zie je wat we bedoelen:

Je kunt dus ook, zoals je hierboven ziet, een tekstregel of witregel invoegen.

Als je binnen een tekstregel een tweede regel wilt aanmaken gebruik je shift+enter. Dan kun je dus het volgende doen:

Als je op verzenden klikt, kun je kiezen of je de factuur wil afdrukken of verzenden per e-mail. Je kunt meerdere e-mailadressen toevoegen.

Via het oogje krijg je een afdrukvoorbeeld. Je kunt hier ook snel een andere lay-out kiezen.

Via het paperclipje kun je een bijlage toevoegen, bijvoorbeeld je leveringsvoorwaarden.

Met het menu teken kun je kiezen voor opties.  Hier kun je als je Onderweg+ of Slim Boekhouden gebruikt bijvoorbeeld andere valuta kiezen of een andere lay-out kiezen als je onder verschillende bedrijfsnamen factureert.