Hoe kan ik verkoopfacturen importeren?

Verkoopfacturen kunnen op twee manieren worden geïmporteerd in Reeleezee, via een upload of via een koppeling.

Een verkoopfactuur in PDF format uploaden in de inbox
Je kan verkoopfacturen in PDF format uploaden in je verkoopfactuurinbox in de administratie. Dit kan wanneer je een Slim Boekhouden + module hebt.

Als je je verkoopfacturen wil uploaden, open je de map:

Inbox > Verkoopfacturen

In het overzicht kun je rechts bovenin op hetupload-icon te klikken om verkoopfacturen te uploaden vanaf je computer.

De andere optie is om per mail een verkoopfactuur in PDF format naar je verkoop factuurinbox te mailen. Je kunt een verkoopfactuur mailadres aanmaken in:

Inbox > instellingen inbox

Je kunt hier een verkoopfactuur emailadres aanmaken door bij E-mailadres verkoopfacturen op het plus -icon te klikken. Je hoeft alleen het gedeelte voor het @ in te vullen. Het gedeelte achter het @ is altijd hetzelfde en kan niet aangepast worden.

Hierna kan je dit mailadres gebruiken om je verkoopfacturen naar toe te zenden.

Verkoopfacturen importeren middels een koppeling
Wanneer je verkoopfacturen vanuit een ander systeem wil doorzetten naar Reeleezee kan je gebruik maken van een webshop koppeling of een maatwerk koppeling laten maken door een software partij. Welke koppelingen er beschikbaar zijn kan je bekijken via de pagina “koppelingen”.

Vanuit Reeleezee kan je de benodigde login gegevens voor de koppeling maken via de map:

Instellingen > Algemene instellingen > Webservice koppelingen

Door op het plus -icon rechts bovenin te klikken kun je een nieuwe webservice koppeling aanmaken.

De login gegevens van de webservice koppeling gebruik je vervolgens in het andere systeem om de koppeling te maken met Reeleezee. Hierna kan je facturen doorzetten vanuit het andere systeem naar Reeleezee. Als er vragen zijn inzake wat er mogelijk is bij het doorzetten van verkoopfacturen, neem dan graag eerst contact op met de derde partij die de koppeling aanbied. Als het doorzetten niet lukt naar Reeleezee, neem dan gerust contact met ons op.

Importeren via de rest API
Wanneer er geen bestaande koppeling beschikbaar is, is er nog de mogelijkheid om een koppeling te laten bouwen tussen Reeleezee en een ander systeem via de Rest-API. Dit kan je zien als een maatwerk oplossing waarvoor je een software ontwikkelaar inschakelt. De benodigde informatie om te communiceren met de Reeleezee Rest-API kan je terugvinden via de Developer pagina en de  pagina voor de Reeleezee Rest-API .