Factuur- en offerte lay-out maken

Het maken van een nieuwe factuur- en offerte lay-out in Reeleezee is eenvoudig. In een paar stappen kun je een lay-out instellen.

Heb je een Onderweg abonnement? Dan heb je bij de Instellingen wizard die opende bij je eerste inlog moment, een lay-out aangemaakt. Die kun je niet verder aanpassen.

Mis je persoonlijke gegevens op de factuur? Die kun je aanvullen via de Bedrijfsgegevens. Klik op de map:

Instellingen > Mijn abonnement > Bedrijfsgegevens.

Vanaf Onderweg+ kun je jouw factuur- en offerte lay-outs helemaal naar eigen hand zetten. Om dit te doen klik je op de map

Inkomsten -> Instellingen -> Overzicht lay-outs

Met het +teken maak je een nieuwe lay-out aan. Je loopt nu een wizard door.

Kies voor het type lay-out, in dit geval factuur of offerte

Kies voor ‘voorgedefiniëerde lay-out’

Kies voor een basisstijl (Berlin of Paris) waarop je het logo wil tonen en hoe groot.

Met ‘kolommen factuurregels’ kies je hoeveel informatie er op de factuur komt. je kunt bijvoorbeeld bij meerdere vestigingen een ander logo kiezen.

Tenslotte geef je je nieuwe lay-out een naam.

Je komt nu in de lay-out editor. Hier kun je de lay-out helemaal maken zoals je dat zelf wilt. De elementen op je lay-out kun je met de muis verslepen. Als je een element aanklikt opent rechts ‘lay-out element instellingen’. Je kunt daar met X en Y de nauwkeurige plek van het element bepalen. Hier kan je ook de tekst aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld “Betreft:” veranderen in “Onderwerp:”.

Met ‘actieve lay-out elementen’ instellen bepaal je welke elementen op de factuur komen door vinkjes aan en uit te zetten.

Bij ‘basisinstellingen’ kun je een achtergrond kiezen. Als je bijvoorbeeld gepersonaliseerd briefpapier hebt kun je deze hier toepassen.

Bij ‘bestandsnaam’ kies je welke naam je facturen krijgen en welke elementen hieraan toegevoegd worden.

In het tabblad ‘e-mail lay-out’

Kies je hoe de mail eruit ziet waarmee je de factuur verstuurt.