Factuur Herhaalfunctie

Stuur je regelmatig dezelfde factuur naar een klant? We hebben nu in al onze abonnementen de Factuur Herhaal Functie. Dit is een geavanceerde kopieerfunctie waarmee je meerdere conceptfacturen tegelijk kunt klaarzetten.

Hoe werkt deze functie?

Je vindt deze functie in het factuurmenu onder de knop ‘Herhalen’. Je ziet deze knop als je een conceptfactuur maakt, en ook als je een bestaande factuur opent. Je kunt dus elke factuur herhalen.

Als je op de herhaalknop klikt, verschijnt er een scherm waarop je twee keuzes maakt (zie afbeelding hieronder):

  • Het interval waarmee je de factuur wilt laten herhalen. Je kunt kiezen voor elke dag, week, maand, kwartaal of jaar.
  • De datum waarop het herhalen moet stoppen. Dat moet altijd een datum in de toekomst zijn en minimaal één door jou gekozen periode (dag, week, maand, kwartaal, jaar) na de startdatum van de originele factuur.

Zodra je op de knop Herhalen klikt, worden er direct conceptfacturen aangemaakt. Hoeveel dat er zijn, hangt af van de periode en het interval dat je hebt ingesteld. De factuurdatum op elke conceptfactuur wordt bepaald door bij de datum van de originele factuur een dag, week, maand, kwartaal of jaar op te tellen.

De aangemaakte conceptfacturen zijn volledig identiek aan de factuur die je hebt gebruikt om te herhalen, op het factuurnummer en de factuurdatum na. Verder staan alle gegevens van de eerste factuur ongewijzigd op de herhaalde conceptfactuur. Omdat het conceptfacturen zijn, kun je ze voor het verzenden nog aanpassen. Je verzendt en boekt deze conceptfacturen op dezelfde manier als andere conceptfacturen.

Veelgestelde vragen over de Factuur Herhaalfunctie

Welk abonnement is nodig om deze functie te kunnen gebruiken?

Deze functie is beschikbaar in alle abonnementen, van Onderweg tot Slim Boekhouden+.

Is er een meerprijs voor deze functie?

Nee. Deze functie is voor iedereen gratis te gebruiken.

Kan ik een factuur onbeperkt laten herhalen?

Het aantal herhaalfacturen is beperkt tot 12. Daarna kun je opnieuw herhalen.

Kan ik wijzigingen aanbrengen in alle conceptfacturen tegelijkertijd?

Nee. Je kunt wijzigingen maken in elke afzonderlijke (herhaalde) conceptfactuur.

Kan ik het sturen van periodieke facturen nog verder automatiseren?

Ja. Met de Periodieke Facturen Add-on maak je abonnementen aan, waar je makkelijk een klant aan kan toevoegen. Deze abonnementen kun je aanpassen, bijvoorbeeld als je prijzen wijzigen. Dat hoef je dan dus niet per klant te doen. Meer informatie over deze functie vind je op: https://www.reeleezee.nl/kennisbank/artikel/start-met-periodieke-facturen/