Factuurnummer aanpassen op de factuur zelf

Een uniek en opvolgend volgnummer is een wettelijk verplicht onderdeel op je verkoopfactuur. Je kan zelf kiezen met welk nummer je wil beginnen. Wij nummeren vanaf daar dan verder. Je kunt dit instellen in de Factuur-wizard

Klik op je ‘Bedrijfsnaam’ rechtsboven aan.

Als het nodig is kun je eventueel individuele facturen ook nog handmatig een nummer geven.

Stel, je bent een verkoopfactuur aan het opstellen en je wilt het factuurnummer wat hier staat, veranderen. Als je drukt op het vakje waar dik gedrukt het woord ‘Factuur’ in staat, dan zie je dat je hier het factuurnummer kunt aanpassen. Druk op sluiten om de wijziging door te voeren.

Wil je de verkoopfactuur toch nog een ander factuurnummer meegeven, dan kun je deze voordat je hem print of per e-mail verzendt, nog aanpassen.
Door op de knop ‘Verzenden’ te klikken op de factuur, verschijnt onderstaande dialoog. Hier kun je het factuurnummer nog aanpassen.

Met de knop ‘Afdrukken’ of ‘Verzend’ wordt de wijziging bevestigd en wordt de factuur afgedrukt of verzonden en wordt tegelijk de verkoopboeking gedaan.