Hoe importeer ik een bankbestand?

Met een automatische koppeling gaat het importeren van je bankafschriften automatisch. Als je met een bank werkt waarmee we die koppeling niet hebben kun je zelf een bestand importeren. Ook de periode voorafgaand aan de automatische koppeling kun je zo importeren.

Log in op het internet bankieren van je eigen bank.

Kies in het menu voor Downloaden > Bij- en afschrijvingen.

Kies de bankrekening waarvan je de mutaties wil downloaden en geef aan welke mutaties je wil downloaden.

Selecteer het bestandsformaat. Wij raden aan om MT940 te gebruiken.

Sla het bestand op, op je pc of een andere plek waar je het makkelijk kunt vinden. Open het bestand niet, dan raakt het beschadigd en kun je het niet meer goed importeren.

Klik rechts bovenaan op het menu icoon en kies ‘Bankbestand importeren‘.
Selecteer het MT940 bestand wat je net hebt opgeslagen en kies voor ‘Uploaden’