Hoe kan ik mijn ICP aangifte doen

1. Je stelt eerst het ICP aangifte proces in. Hiervoor klik je eerst op je map belastingen (1) > instellingen belastingen (2):

2. Vervolgens maak je het ICP aangifte proces aan. Dit doe je door te klikken op het icon (3). Vervolgens kies je bij soort opgaaf ICP (4), bij identificatienummer voer je het identificatienummer in (5), bij aangifte periode geef je de aangifteperiode op die van toepassing is (6), en bij aangiftemethode geef je aan hoe je standaard je aangifte wil aangeven vanuit Reeleezee (7). De optie accountancy portal is alleen mogelijk wanneer een Reeleezee accountant is gekoppeld aan jouw Reeleezee administratie middels een accountantscode.

3. Hierna klik je rechtsonder aan in het venster op de knop om de instelling op te slaan. Je kan nu zien dat de opgaaf ICP is opgeslagen onder het tab “opgaven/aangiften”:

Hierna kan je starten met het doen van je ICP aangifte nadat je verkoopboekingen/verkoopfacturen met een 0 % EU producten/diensten hoog/laag  btw tarief hebt geboekt.

4. Je zoekt nu je ICP aangiften overzicht op. Dit doe je door te klikken op de map belastingen > vervolgens klik je op ICP opgaves:

5. Vervolgens is het van belang dat je start met het aangeven van de ICP aangifte die het verst in de historie valt. Ook wanneer de ICP aangifte een saldo van 0 euro betreft. In de onderstaande lijst klik ik daarom eerst op de ICP aangifte van het 1ste kwartaal 2016:

6. Hierna opent de ICP aangifte zich waarna je op het pagina icon klikt rechtsboven in onder de ICP aangifte:

7. Hierna heb je de mogelijkheid om de aangifte manier te selecteren (8) en daarna op de knop “aangeven” te klikken (9):

8. Het resultaat is nu dat de ICP aangifte de status “aangegeven” aanneemt en dat daarnaast eventueel saldo van die betreffende ICP aangifte vervalt in latere ICP aangiften.

Je kan zelf bepalen op welke manier je de ICP aangifte wil aangeven in Reeleezee. Belangrijk is dat je de aangiften in ieder geval aangeeft.