iDeal link meesturen met je factuur

Gebruik je bij ons het Slim Boekhouden, Slim Boekhouden + of Slim Boekhouden Max abonnement? Dan kun je voortaan als je verkoopfacturen vanuit Reeleezee verstuurt, direct een iDeal link meesturen naar je klanten. Dat maakt je debiteurenbeheer een stuk overzichtelijker en makkelijker bij te houden! Fijn voor jou en voor je klanten.

Om die iDeal link mee te sturen, moeten we eerst wat instellingen overnemen in je account.

Voordat je zelf aan de slag kunt, willen we je vragen om je verzoek door te zetten naar onze Support afdeling. Belangrijk voor jouw eigen beeld: wij kunnen je verzoek alleen in behandeling nemen als je ook daadwerkelijk een account hebt bij Mollie. Heb je die nog niet? Vraag die dan eerst alsjeblieft aan. Tot die tijd kunnen wij helaas je account niet klaarstomen voor de koppeling.

Heb je jouw Mollie account?
Dan willen wij graag via support@reeleezee.nl de volgende informatie van je ontvangen:

Jouw naam

Je bedrijfsnaam (waaronder je bij ons in het systeem bekend bent!)

Het verzoek om je abonnement klaar te maken voor het toevoegen van de iDeal betaaldienst

Zodra je van ons bevestiging hebt ontvangen dat je account klaargemaakt is, is er nog een aantal dingen die je zelf moet doorlopen voordat je nooit meer hoeft na te denken over de makkelijkste manier om je omzet te verkrijgen.

Betaaldienst iDeal toevoegen

Ga naar de map

Kas & Bank Instellingen Kas en Bank

Klik op het plus-icoontje en vervolgens op “Nieuwe betaaldienst iDeal toevoegen”

Voer de gegevens van je Mollie account in

Je Partner ID/Api Key en de Profile Key kun je vinden door op je Mollie account in te loggen. De Partner ID staat onder uw naam. De Profile key is iets moeilijker te vinden. Klik op je naam en kies voor ‘Ga naar oude beheer’:

Klik in het linkerrijtje op ‘Websiteprofielen’ en vervolgens op ‘Details bekijken’:

Je vindt de Profile key onderaan de pagina die dan verschijnt onder het kopje ‘iDeal API’

Klik nu in Reeleezee op ‘Toon alle velden’ en selecteer de bankrekening die je gebruikt voor je Mollie account:

Klik vervolgens op ‘Opslaan’ . Nadat u de nieuwe betaaldienst heeft aangemaakt ziet u dat deze is toegevoegd in het submenu als maandoverzicht.

Betaalwijze instellen voor iDeal

Ga naar de map

Inkomsten > Instellingen inkomsten > Tekst betaalinstructie

Hier kun je per betaalwijze (PIN, contant, overschrijving) aangeven of je de iDeal link wilt meesturen in de e-mail naar je klant. Waarschijnlijk gebruik je voor het verzenden van Facturen de betaalwijze ‘Overschrijving’, dus die pakken we als voorbeeld. Je kunt dit voor alle betaalwijzen instellen voor de zekerheid, als je dat wilt. Zodra je de optie voor het meesturen van de iDeal link in de e-mail aanklikt en opslaat, wordt ‘ie meegestuurd.

Klaar!