Welke import opties zijn er?

Verschillende bestanden kunnen worden geïmporteerd in Reeleezee.
Denk hierbij aan importeren van producten, relaties, kas transacties, bank transacties, verkoopboekingen, verkoopfacturen en loonjournaalposten.

Producten import

Vanuit de Reeleezee administratie kan je een leeg product importsheet downloaden. Hiervoor ga je naar de map producten > producten > overzicht > plaats je muis rechtsboven in op het icon en klik op ‘Importeren’. Er verschijnt een nieuw venster en hier kun je klikken op ‘Download hier een leeg import bestand’. Hierna heb je een leeg producten import bestand tot je beschikking in excel format.

Vervolgens kan je dit bestand invullen. Houdt bij het invoeren rekening met de tab ‘Toelichting’ en ‘Codes’ in het excel bestand. Het ingevulde bestand kan je importeren via de map producten > producten > overzicht > klik rechtsboven in op het icoon > klik op ‘Importeren’ > upload het bestand.

Laat in het excel bestand altijd de eerste 2 regels in takt. Verder zijn er een aantal kolommen verplicht in te vullen.

• Kolom A: Naam Product/Dienst.
  • Kolom D: Artikelcode
  • Kolom G: Verkoopprijs
  • Kolom K: Status
  • Kolom N: Grootboekrekeningnummer Verkoop

Import relaties

Je kan via de map relaties > klanten of leverancier, rechtsboven in op het menu-icon staan en daarna klikken op ‘Importeren’. Hierna kan je klikken op ‘Download hier een leeg template bestand’. Vervolgens is het van belang om het bestand in te vullen, waarna je het bestand kan opslaan en importeren. Het importeren doe je vanuit het overzicht van de relaties (leveranciers of klanten) middels het  > importeren > klik op ‘selecteer bestand’ > selecteer het bestand > klik op de knop ‘importeren’.

In de importsheet voor klanten of leveranciers zijn de volgende kolommen verplicht.

• Kolom A: Klant/leveranciers naam
  • Kolom D: Debiteurnummer / Crediteurnummer
  • Kolom I: Landcode
  • Kolom M: Taalcode

Kas import

Via de map Kas en Bank > Kas > kan je rechtsboven in op het menu-icon staan en vervolgens klikken op ‘Kasbestand importeren’,  klik vervolgens opp ‘Download hier een leeg template bestand’ om een leeg Kas import bestand te downloaden.

Het lege template bestand vul je in waarna je het bestand kan importeren onder hetzelfde venster dat hierboven te zien is.

Bank import

Als je banktransacties wil importeren download je eerst een MT940 of CAMT053 bestand vanuit je internet bankieren omgeving. Je kan vervolgens het bankbestand importeren vanuit het bankdagboek door rechtsboven in op het menu-icon te gaan staan en te klikken op ‘Bankbestand importeren’. In het vervolgscherm selecteer je het bankbestand en klik je op de knop ‘Uploaden’.

Verkoopfacturen import

Verkoopfacturen kunnen worden geïmporteerd op basis van een XML-bestand. Bij onze support afdeling kan je een voorbeeld XML bestand opvragen. Daarnaast kunnen verkoopfacturen in PDF of UBL format worden geüpload vanuit de map Inbox bij de Verkoopfacturen wanneer je een Slim boekhouden+ abonnement hebt.

Loonjournaalposten import

Loonjournaalposten kunnen middels een XML import bestand worden geïmporteerd.  Er zijn standaard koppelingen beschikbaar met verschillende loonjournaal pakketten zoals NBMRS, Loket, en salariszaken. Meer hierover is terug te vinden via de volgende link: https://www.reeleezee.nl/koppelingen/.

Wanneer je een koppeling wil realiseren met een salarispakket dan is het van belang dat je eerst via de map Instellingen > Algemene instellingen > Webservice koppelingen, een webservice login aanmaakt waarbij je alle rechten aan zet voor de login. De inloggegevens kan je vervolgens invoeren in de online omgeving van het salarispakket waarna LJP’s kunnen worden doorgezet naar Reeleezee.

Alvorens je loonjournaalposten doorzet naar Reeleezee is het bovendien nuttig om te controleren of de salaris gerelateerde grootboekrekeningen al bestaan in je Reeleezee omgeving. In Reeleezee kan je dit controleren via de map Financieel > Instellingen > Onderhoud grootboekrekeningen. Dit zodat de grootboekrekeningen die worden doorgezet vanuit het salarispakket kunnen worden opgeroepen onder een LJP boeking in Reeleezee.