Inkoopfacturen betalen vanuit Reeleezee

Je kunt het werken in Reeleezee nog efficiënter maken door betaalopdrachten te maken voor je inkoopfacturen.

Er zijn drie instellingen nodig.

Eerst stel je in dat je betaalopdrachten wilt kunnen aanmaken vanuit Reeleezee. De instelling kun je vinden in de map

Instellingen > Bedrijfsgegevens > Instellingen boekhouding.

Door bij de betaalopdrachten de optie ‘Ik wil betalingsopdrachten vanuit Reeleezee aanmaken’ aan te vinken en op te slaan, geef je aan dat je betaalopdrachten vanuit Reeleezee wilt kunnen aanmaken.

Het tweede wat je instelt, is dat je bankrekening het aanmaken van betaal en/of incasso opdrachten ondersteunt. In de map

Kas & Bank > Instellingen Kas & Bank > en de bankrekening aan waarmee je betaalopdrachten wil aanmaken.

Zet een vinkje bij Betalen en Incasseren Deze rekening ondersteunt het aanmaken van betaal- en-incasso-opdrachten. Bij het batchkenmerk kun je je bedrijfsnaam invullen.

Tot slot registreer je bij je leveranciers de IBAN-nummers.
Dit doe je door in de map ‘Relaties’ de leverancier te openen en op het tabblad Bankrekeningen te klikken. Met het ‘+’ teken kun je het IBAN-nummer toevoegen.

Nu kun je aan de slag met je inkoopfacturen.
Als je je inkoopfacturen boekt, geef je bij ‘Betaling’ in de boeking aan: nog te betalen. Nadat je op ‘Boek’ hebt geklikt kun je de betaalopdracht klaarzetten.

Je betaalopdrachten staan nu klaar om naar je bank gestuurd te worden. In de map Kas & Bank kies je voor Betaalopdracht aanmaken.

Je ziet nu een lijst van inkoopfacturen die in aanmerking komen om betaald te worden. Als er informatie ontbreekt om de betaling te kunnen doen wordt dit gemeld. Je kunt deze informatie dan in de map Relaties nog aanvullen.De facturen die je wil betalen vink je aan. Daarna klik je op Betaalopdracht aanmaken.

Kies de juiste verzendmethode.

Je hebt nog de keuze om de betaalopdracht uit te laten voeren op de betaaldatum die je in de inkoopboeking hebt meegegeven of zelf een datum te kiezen.

Zet nu de betaalopdracht klaar voor synchronisatie als je een automatische koppeling hebt, of download het bestand zodat je het zelf in je bankomgeving kunt uploaden.

Nadat het bestand is gesynchroniseerd met je bank, kun je inloggen in je bankomgeving. De betaalopdracht staat daar nu klaar om door jou geaccordeerd te worden.