Leesbevestiging en UBL verkoopfacturen

In de map > Inkomsten > Instellingen inkomsten > Algemeen

Via deze map vind je opties voor het versturen van je verkoopfacturen. Deze opties zijn toegankelijk voor alle Reeleezee klanten: van Onderweg tot Slim Boekhouden Max.

Je vindt hier, zoals je ziet, veel opties: maar in deze handleiding bespreken we de bovenstaande opties.

UBL-bijlage
Als je instelt dat je een UBL-bijlage wilt meesturen met je verkoopfacturen, dan is dat misschien vooral handig voor de persoon aan de ontvangende kant, omdat een UBL-bijlage de persoon aan de ontvangende kant de optie geeft om de factuurdata direct in te lezen in zijn of haar boekhoudsysteem, zonder dat diegene handmatig informatie uit jouw factuur hoeft over te typen. Een extra service van jou, als leverancier, dus!

Leesbevestiging
Als je instelt dat je een leesbevestiging wilt krijgen van de verkoopfacturen die je verstuurt vanuit Reeleezee, dan krijg jij een melding elke keer dat een klant jouw factuur opent. Let wel: de klant krijgt de optie om deze bevestiging aan jou door te geven. Het is geen verplichting. Jouw klant krijgt dan bijvoorbeeld, als hij jouw factuur opent, de volgende melding. Het is aan hem of haar of de leesbevestiging mag worden doorgegeven aan jou of niet.