Hoe pas ik de margeregeling toe?

In Reeleezee zit geen aparte functie voor de margeregeling.
Wel is het mogelijk om met de marge regeling te werken in Reeleezee.
Hiervoor kan de volgende stappen doorlopen.

Stap 1: Boek de omzet en kosten waarbij de margeregeling van toepassing is inboeken op aparte grootboekrekeningen met 0 % btw vrijgesteld.
Stap 2: In de btw aangifte periode kan je vervolgens zelf de winst uitrekenen (de marge). Ofwel de omzet (exclusief btw) – de kosten (Exclusief btw).
Stap 3: Je rekent de btw uit over de winst(marge).
Stap 4: Vervolgens maak je een omzet boeking aan (aangezien je btw moet afdragen) waarbij je alleen de btw over houdt en het btw bedrag specificeert zodat het btw bedrag bij prestaties binnenland zichtbaar wordt ofwel bij rubriek 1 onder de btw aangifte.
Stap 5: Je maakt via de map financieel > instellingen > onderhoud grootboekrekeningen, via het een nieuwe kosten grootboekrekening aan voor de margeregeling.
Stap 6: Maak een boeking op de grootboekrekening van margeregeling met 0 % btw vrijgesteld en het totaal btw bedrag wat je eerder hebt berekend.
stap 7: Verreken de kosten boeking met de omzet boeking via de map financieel > verrekeningen.

*De bovenstaande instructie geeft een route van verwerking aan van de margeregeling in Reeleezee. Voor garantie uitspraken inzake het werken met de marge regeling in je specifieke situatie kan je je boekhouder of accountant raadplegen.