Hoe kan ik meerdere facturen of boekingen koppelen aan een transactie?

Het is mogelijk om meerdere boekingen en/of facturen te koppelen aan dezelfde transactie. Dit kan je als volgt doen:

Via de nog te boeken transactie ga je op de rode ‘nog te boeken’ tekst staan en kies voor de optie ‘Koppel geboekte bon/factuur’.

Selecteer vanuit de openstaande posten lijst de boekingen of facturen welke je wilt koppelen aan de mutatie door een vinkje voor de boeking te zetten. In dit voorbeeld wordt uitgegaan van 3 inkomsten boekingen van 50 euro die gekoppeld worden aan een bedrag bij transactie van 150 euro.

Als je de betreffende boekingen hebt geselecteerd, klik je onderaan de openstaande postenlijst op de knop ‘Boeken’. Er verschijnt een nieuw dialoog waarin je kunt controleren of je de juiste boekingen hebt geselecteerd en het juiste bedrag koppelt. Als dit correct is klik je nogmaals op ‘Boeken’. Het resultaat is dat de geselecteerde boekingen zijn gekoppeld aan één transactieregel.