Hoe maak ik een memoriaalboeking?

Je kan op twee manieren een memoriaalboeking aanmaken.

1. Via de map financieel > memoriaal > overzicht, vanuit het overzicht van de memoriaalboekingen.
2. Bij een transactieregel onder een dagboek. Dit kan bijvoorbeeld een dagboek zijn van de bank, kas, rekening courant of verrekeningen.

Memoriaalboeking aanmaken vanuit het overzicht memoriaal
Via de map financieel > memoriaal, benader je het overzicht van de memoriaalboekingen. Daarna kan je rechtsboven in op het plus icoon klikken om een nieuwe (concept) memoriaalboeking aan te maken.

Memoriaalboeking aanmaken bij een transactieregel op een dagboek
Vanuit een dagboek kan je bij een nog te boeken transactieregel op de rode nog te boeken regel staan met je cursor/muis. In het onderstaande voorbeeld een nog te boeken bedrag van 50 euro.

Hierna klik je op de optie overige boeking om een nieuwe (concept) memoriaalboeking op te roepen.

Let op: Bij het maken van een memoriaalboeking is het altijd van belang dat de boeking in balans is. Dit betekent dat het saldo credit gelijk moet zijn aan het saldo debet. Daarnaast is het niet mogelijk om crediteuren of debiteuren af te boeken middels een memoriaalboeking in Reeleezee. Om crediteuren te corrigeren kan je een credit uitgavenboeking boeken en daarna een verrekening toepassen. Om debiteuren te corrigeren kan je een credit inkomstenboeking/factuur boeken en daarna een verrekening toepassen.

Meer over het toepassen van een verrekening kan je teruglezen via de volgende links:

Verkoopfactuur verrekenen
Boeking verrekenen
Verrekening doorvoeren via het dagboek verrekenen