Mollie transacties verwerken in Reeleezee

Voordat je Mollie transacties toevoegt in Reeleezee is het van belang om een Mollie account toe te voegen. Hierover is meer te lezen in de instructie “ideallink meesturen in Reeleezee”.

Na het toevoegen van je Mollie account in Reeleezee kan je vanuit je Mollie omgeving een MT940 bestand downloaden met daarin de bedrag bij en bedrag af transacties. Dit bestand kan je importeren in het Mollie dagboek in Reeleezee, welke terug te vinden is via de map

Kas en bank > klik op de “Mollie/ideal rekening”.

Om je mutaties te importeren, klik je in het overzicht in het Mollie dagboek rechts bovenin op het menu-icon . Hierna kan je in het drop-down menu klikken op de optie bankbestand importeren:

Klik vervolgens op de optie selecteer bestand en selecteer daarna het MT940 bestand vanuit een map op je computer. Je kan het MT940 bestand ook vanuit een map op je computer slepen naar het veld waarin staat sleep hier je bestanden. Wanneer dit is gebeurd klik je op de knop uploaden en worden de Mollie transacties ingelezen.

Een mutatie in het Mollie overzicht bestaat voornamelijk uit een groot deel omzet en een klein deel kosten. Dit kan er als volgt uitzien:

Bij de bedrag af transactie kan een uitgavenboeking worden gemaakt. Bij de bedrag bij transactie kan een bestaande verkoopfactuur worden gekoppeld, een bestaande inkomstenboeking worden gekoppeld, of een nieuwe inkomstenboeking worden gemaakt.

Wanneer deze transacties zijn verwerkt is er nog sprake van een Mollie storting op de betaalrekening. In dit voorbeeld zal dat een bedrag bij transactie zijn van 100 euro  (102 euro omzet – 2 euro Mollie bemiddelingskosten).

Om de overboeking te maken ga je naar de map Kas & Bank en klik op je betaalrekening. Wanneer je de transactie van de Mollie storting hebt gevonden klik je op de rode nog te boeken regel in de transactie. Je klikt vervolgens op de optie bankoverboeking. Hierna komt er aan de rechterkant een boeking naar voren waaronder je de grootboekrekening van de Mollie rekening kan selecteren. Onderaan de boeking klik je tot slot op de blauwe knop Boek waarna de overboeking van de betaalrekening naar de Mollie rekening is voltooid.