Hoe pas ik de kleine ondernemersregeling toe per 1-1-2020?

Wanneer je van de belastingdienst een schriftelijke bevestiging hebt ontvangen dat je per 1-1-2020 inzake de KOR ontheffing hebt van BTW, dan kan je in Reeleezee de inkomsten- en uitgavenboekingen doorvoeren met een 0 % btw vrijgesteld tarief.

In dat geval hoeft er tevens geen btw aangifte worden ingediend. Wanneer je bijvoorbeeld een bonnetje hebt van de mediamarkt van 121 euro dan boek je in Reeleezee onder een uitgavenboeking dit gehele bedrag in op een gerelateerde kostenrekening met 0 % btw vrijgesteld tarief. Hetzelfde principe is van toepassing aan de omzet/opbrengsten kant. Wanneer je geen schriftelijke bevestiging hebt van de belastingdienst dan kunnen de boekingen met het ‘normale’ ofwel ‘reguliere’ btw tarief geboekt worden in Reeleezee en moet de btw aangifte worden ingediend bij de belastingdienst.

Ps: Aan de bovenstaande uitspraken kunnen geen rechten worden ontleend. Ter bevestiging van de uitspraken of voor meer informatie inzake de KOR verwijzen wij je door naar je boekhouder, belastingadviseur en/of de belastingdienst.