Prive betaalde facturen

Heb je zakelijke uitgaven gedaan, maar die via je privérekening betaald?

Die zet je in de map ‘Privé en RC’ > ‘Privé betaalde facturen’.

Allereerst is het natuurlijk handig om de (inkoop?) bon in Reeleezee te zetten. Dit doe je net als bij alle andere uitgaven. Je kunt de bon doorsturen naar de map ‘Inbox’. De bon staat nu geregistreerd bij ‘Inkoopfacturen’.

Je kunt ook handmatig je uitgave registeren via de map ‘Uitgaven’. Met het plusje rechts bovenaan je scherm open je een nieuwe boeking en voer je alle gegevens in op de bon.

Als dit is gedaan ga je naar de map

‘Privé en RC’ – ‘Privé betaalde facturen’

Met het +-teken bovenin het scherm, gaan we de transactie van de uitgave registeren.

Stel, je hebt een bedrag van 100 euro betaald van je privérekening, en je uitgave bon is ook 100 euro. Kies dan de juiste datum van de betaling. Bij een uitgave zet je een ‘-’ voor het bedrag, bijvoorbeeld ‘-100’. Heb je geld gekregen? Dan voer je  ‘100’ in.

Het koppelen van de betaling aan de boeking gaat precies hetzelfde als in de map Kas & Bank. Reeleezee herkent (vaak) de bon die we net in de eerste stappen hebben toegevoegd als een uitgave boeking welke gekoppeld kan worden aan het bedrag wat je zojuist hebt geregistreerd. Dat kan er bijvoorbeeld zo uitzien:

Je klikt nu op ‘koppelen’.

Herkent Reeleezee de bon niet? Dan kun je die ook opzoeken door op ‘nog te boeken’ te gaan staan met je muis, en via ‘Koppel geboekte bon/factuur’ de juiste uitgave- of inkomsten bon te selecteren.