Rekening courant dagboek aanmaken

Een rekening courant rekening kan je aanmaken als je een privé rekening of externe bedrijfsrekening wil toevoegen.

Een grootboekrekening aanmaken

Je maakt eerst een nieuwe grootboekrekening aan die je later koppelt aan het nieuwe rekening courant dagboek.  Via de map financieel > instellingen > onderhoud grootboekrekeningen, kan je rechtsboven via het vergrootglas icon zoeken op ‘rekening courant’. Dan komen er een aantal rekening courant grootboekrekeningen naar voren die standaard in het grootboekrekeningschema zijn opgenomen. Een van deze rekeningen kan je selecteren door het bolletje links van de regel aan te vinken. Vervolgens klik je rechtsboven in op het icon en klik je op ‘regel kopiëren’. Je vult nu een grootboekrekening nummer in welke nog niet in gebruik is genomen voor je nieuwe rekening courant rekening en je vult een nieuwe omschrijving in voor je rekening courant. Vervolgens klik je op ‘Opslaan’.

Maak het nieuwe rekening courant dagboek aan

Via de map privé en RC > instellingen privé en RC > kan je rechtsboven in via het plus icon een nieuwe rekening courant dagboek aanmaken. Vervolgens kan je bij naam rechtspersoon de naam invoeren van het rekening courant dagboek, bij grootboek selecteer je de net aangemaakte grootboekrekening rekening courant grootboekrekening, en bij ‘bedrag beginsaldo’ het beginsaldo invoeren waarmee je wil starten. Als je hierna op ‘Opslaan’ klikt, wordt de nieuwe Rekening Courant dagboek aangemaakt. Deze vind je nu ook terug in de lijst in de map Privé en RC.