Hoe kan ik mijn bankrekening wijzigen?

Bankrekening aanpassen bij de instellingen wizard
Klik rechtsboven in op het icon in je administratie.

Klik vervolgens op .

Klik naar stap 3 toe en pas onder deze stap je bankrekening aan.
Klik op de knop Volgende totdat je de instellingen wizard hebt doorlopen.

Bankrekening aanpassen voor de automatische incasso van Reeleezee
Wanneer je je bankrekening wil laten aanpassen voor de automatische incasso kan je een verzoek per mail sturen naar abonnementen@reeleezee.nl. Doe dit bij voorkeur vanuit het e-mailadres die je in Reeleezee gebruikt. Vermeld  in de mail duidelijk je naam, bedrijfsnaam, het oude rekeningnummer en nieuwe rekeningnummer.

Bankrekeningnummer aanpassen op een layout
Wanneer je nieuwe bankrekeningnummer is ingevoerd onder de instellingen wizard dan wordt het bankrekeningnummer automatisch opgepakt onder een bepaalde layout oner het bankrekeningnummer element wanneer je dit element actief is onder de betreffende layout. Wanneer je naar het onderhoud van bijvoorbeeld je factuurlayout gaat dan ziet het bankrekeningnummer element er als volgt uit:

Mocht het bankrekeningnummer bijvoorbeeld zijn opgenomen middels een achtergrond bestand of vrij tekstveld in je layout, dan moet je het rekeningnummer hierin aanpassen.

Nieuwe bankrekening als standaard rekening instellen
Via de map kas en bank > instellingen kas en bank > kan je via het icon rechtsboven in je nieuwe bankrekening toevoegen. Onder de bankkaart kan je het vinkje aanzetten bij . Hiermee geef je aan dat betalingen/transacties van facturen en boekingen met de betaalwijze overschrijving of automatische incasso in de toekomst automatisch verwacht worden op deze rekening. Dit geldt voor boekingen en facturen van nieuwe klanten en leveranciers.

Let op: Voor bestaande klanten en leveranciers is het van belang dat je onder de relatiekaart via het tab Financieel bij Eigen rekening het nieuwe eigen rekeningnummer invoert.

Oude bankrekening archiveren
Wanneer je je oude bankrekening niet meer gebruikt en wil archiveren dan kan je de volgende instructie bekijken.

https://www.reeleezee.nl/kennisbank/artikel/bankrekening-archiveren/