REST API koppeling

Gebruik je bij ons het Slim Boekhouden + of Slim Boekhouden Max abonnement? Dan kun je met Reeleezee een koppeling maken met software van derden.

Reeleezee levert een platform voor ‘ontwikkelaars’ of externe pakketten om REST API aan te leveren. Deze API-koppeling kan informatie naar Reeleezee sturen zodat Reeleezee deze informatie verder in de administratie kan verwerken.

Wij dienen hierop aan te merken dat Reeleezee dan ook alleen het platform levert met specifieke voorwaarde voor een eventuele koppeling. Het is de taak van de ontwikkelaar (of extern pakket) om aan de voorwaarden (eisen) van de koppeling te voldoen.

Hoe ondersteunen wij derde partij ontwikkelaars bij het gebruik van de REST API?

Reeleezee stelt documentatie beschikbaar aan externe ontwikkelaars om hun te helpen met het koppelen van hun software aan Reeleezee.
Verdere details kunnen worden gevonden op onze website onder Developer API-documentatie: https://www.reeleezee.nl/developers/introduction/.

Omdat ondersteuning naar derde partij ontwikkelaars altijd in het Engels geleverd wordt is de documentatie in het Engels beschikbaar.

Daarnaast kunnen wij API voorbeeld bestanden sturen indien gewenst. Hiervoor kan een verzoek per mail gestuurd worden naar support@reeleezee.nl.

Wanneer je een bestand via de REST API koppeling doorzet naar Reeleezee en je krijgt een foutmelding (error) en je weet met inbegrip van de documentatie niet wat er fout gaat dan kan je een mail sturen naar support@reeleezee.nl met de API call en een concrete toelichting. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk op de mail reageren.

Hoe verloopt de ondersteuning van eindgebruikers van toepassingen van derden?

Je hebt een Webservice Account nodig om een extern pakket aan Reeleezee te koppelen en gegevens uit te wisselen. Voor de handleiding kun je onze website raadplegen: Hoe kan ik een webservice koppeling aanmaken?

Reeleezee heeft over het algemeen geen inzage in de interne werking van toepassingen die buiten Reeleezee zijn ontwikkeld. Daarom is het niet mogelijk voor Reeleezee om directe ondersteuning te verlenen bij vragen waar een externe toepassing bij betrokken is.

Deze vragen dienen in eerste instantie te worden gesteld aan de 3e partij ontwikkelaar, waarna deze met Reeleezee kan overleggen waar nodig om de vraag op te lossen.

Voor onze partners kun je onze website raadplegen www.reeleezee.nl.
Klik onder onze Homepagina bovenaan op Service > Koppelingen.

Voor koppelingen op maat kun je eventueel een derde partij inschakelen.
Hier een voorbeeld van een partij die koppelingen met Reeleezee verzorgt:

– Boekhoudingkoppelen.nl.

Is het mogelijk om te testen met de REST api?

Wanneer je wil testen met de REST API is het mogelijk om een test account aan te vragen bij de Reeleezee support afdeling. Je kan in dat geval een mail sturen met verzoek naar support@reeleezee.nl. Geef daarbij de reden aan en bovendien tot welke datum je het test account wil gebruiken.