Schermindeling maken op basis van productgroepen

Als je je producten hebt toegevoegd en deze gekoppeld hebt aan productgroepen kun je automatisch op basis van deze productgroepen een schermindeling aanmaken. Je kunt een nieuwe schermindeling maken door te gaan naar de map

Cashr > Instellingen > Kassa schermindelingen.

Klik rechtsboven op icon en maak een keuze uit de drie opties ‘Nieuwe kassa-indeling’, ‘Kopie van’ of ‘Genereer kassa-indeling op basis van artikelgroepen’.

Let op: ‘Genereer kassa-indeling op basis van artikelgroepen’ lukt alleen als je de productgroepen ook daadwerkelijk hebt aangemaakt bij

Producten > Instellingen productgegevens > Productgroepen.

Als je voor de optie ‘Genereer kassa-indeling op basis van artikelgroepen’ kiest, wordt er een nieuw venster geopend. Ga naar het tandwiel icon bovenin de schermindeling. Vul de naam en omschrijving van de schermindeling in en druk op ‘Opslaan’. Je hebt nu een schermindeling gemaakt op basis van je bestaande productgroep. Waar nodig kun je de schermindeling verder inrichten of aanpassen.

In ons voorbeeld hebben wij de schermindeling al aangemaakt op basis van productgroepen. Je ziet deze aan de linkerkant in het grijs en zijn ook de knoppen waar de producten onder vallen. Elke productgroep heeft de producten in het scherm ernaast in het blauw staan: