Waar voer ik mijn beginsaldo van de bank in?

Om je beginsaldo van je bankrekening in te voeren, klik op de map Kas en bank > Instellingen Kas en Bank > en klik in het overzicht de betreffende bankrekening aan.

In de geopende bankkaart kun je het beginsaldo invullen bij:

Dit is het banksaldo waarmee je start vanaf de eerste boekdatum van je Reeleezee account. De eerste boekdatum vind je terug via de map:

Instellingen > Algemene instellingen > Algemene instellingen > lees bovenaan de eerste boekdatum af.

Als aansluiting op je beginsaldo van je bankrekening volgen er bank mutaties. Bankmutaties kunnen geïmporteerd worden door een bankkoppeling te maken. Voor het maken van een  bankkoppeling kan je de instructie bekijken via een van de onderstaande pagina’s:

Bankkoppeling Rabobank
Bankkoppeling KNAB
Bankkoppeling ING
Bankkoppeling ABN-amro

Daarnaast kun je handmatig je mutaties importeren middels een importbestand. Je kan vanuit je online bankomgeving een MT940 of CAMT 053 bestand downloaden en deze vervolgens importeren vanuit je bankoverzicht in Reeleezee. Zie hiervoor de instructie Hoe importeer ik een bankbestand.

Wij adviseren je om in het begin, bijvoorbeeld de eerste maand dat je bent begonnen met Reeleezee, even te controleren of het eindsaldo aansluit in de bankrekening in Reeleezee. Mocht dit niet zo zijn dan kan je gemakkelijk de ontbrekende transacties achterhalen en deze alsnog importeren.

In het algemeen zou het banksaldo dat in Reeleezee staat per periode overeen moeten komen met wat er daadwerkelijk op de bank staat.