Starten met basis instellingen

Als je voor het eerst inlogt in Reeleezee, komt de Instellingen-wizard als eerst in beeld. Je kunt daarmee je basisinstellingen van je administratie instellen.

Je kunt de Instellingen-wizard ook op een later moment doorlopen. Dit kun je doen door rechts bovenin op je naam/bedrijfsnaam te klikken en hierna te kiezen voor de Instellingen-wizard.

Rechtsboven in de witte balk kun je klikken op je gebruikersnaam/bedrijfsnaam.

Vul hier je ‘Bedrijfsgegevens’

Om het maken en versturen van verkoopfacturen zo makkelijk mogelijk te maken, vragen we je hieronder om jouw bedrijfsgegevens en KvK nummer in te vullen. Die nemen we dan standaard voor je mee in de factuur lay-out.

Vul hier je ‘Bankgegevens’

Je zakelijke rekeningnummer is natuurlijk vast onderdeel van je verkoopfactuur. Die zetten wij er alvast voor je op. Daarnaast kun je er een automatische bankkoppeling mee instellen. Dit kan alleen in een betaald abonnement.

Vul hier je ‘BTW-gegevens’

Je kunt hier aangeven of je BTW-plichtig bent en je BTW-nummer en aangiftetijdvak invullen. Deze informatie ontvang je van de Belastingdienst na je inschrijving bij de KvK.

Deze gegevens zijn noodzakelijk als je de aangifte elektronisch vanuit Reeleezee wilt versturen naar de Belastingdienst. Het BTW-nummer wordt ook op je factuur lay-out meegenomen.

Een BTW-nummer bestaat uit 9 cijfers, gevolgd door een code van 3 karakters (bijv. B01).

Het invullen van gegevens voor je een ‘standaard’ ‘Factuur lay-out’

Instellen van volgnummer

Het gebruik van een uniek en oplopend factuurnummer is verplicht. Je mag wel zelf kiezen met welk nummer je begint.

Heb je een abonnement op Slim Boekhouden, Slim Boekhouden + of Slim Boekhouden Max? Het invullen van de eerste boekdatum is belangrijk als je werkt met een beginbalans. Je voorkomt zo dat je boekingen invoert die liggen voor de datum van de beginbalans.