Hoe kan ik zien wat er met een factuur is gebeurd?

Wat er met een factuur is gebeurd kan je aflezen vanuit de status stempel van de factuur.

Wanneer je een factuur hebt geopend kan je klikken op het rood gearceerde veld met daarin de status van de factuur. Dit kan de status concept, openstaand, of betaald zijn. Wanneer je op deze statusstempel klikt klapt deze uit, waarna je kunt zien wat er is gebeurd of wat er nog moet gebeuren met de factuur:

Wat doe ik als ik de statusstempel niet zie op de factuur?
Om de status stempel te kunnen zien op een factuur is het nodig om vanuit je standaard factuurlayout het element “Stempel” te activeren.

Om de standaard factuurlayout te benaderen ga je naar±

Inkomsten > Instellingen inkomsten > Overzicht layouts > Klik op de factuurlayout die in gebruik genomen is. Bij de regel van de factuurlayout die in gebruik genomen is staat een vinkje in de kolom in gebruik.

Vanuit de factuurlayout kan je aan de rechterkant op de knop Actieve layout elementen instellen klikken:

Vink vervolgens in de lijst de optie Stempel aan:

Hierna verschijnt de statusstempel op de factuurlayout:

Wanneer je de stempel aanklikt op de layout kan je hem verslepen naar een plek naar keuze op de layout. Hierna klik je bovenaan op de blauwe knop Opslaan. Als je nu een bestaande of nieuwe factuur opent zie je stempel verschijnen op de factuur. Deze status stempel is alleen in de applicatie beschikbaar en zal niet met de factuur worden meegestuurd naar de klant.

Mocht er specifieke informatie niet in de statusstempel staan, die je wel graag wil hebben van de factuur, neem dan contact met onze support afdeling op via het telefoonnummer 0346 258088 of support@reeleezee.nl.