Hoe maak ik een verkoopfactuur aan?

Klik op de map inkomsten > facturen.

Klik vervolgens rechtsboven in op het plus icoon om een nieuwe (concept) factuur aan te maken.

Er verschijnt nu een verkoopfactuur:

Vanuit de verkoopfactuur kan je van boven naar beneden de verschillende velden specificeren. Dit doe je door op de  icons te klikken. Het resultaat na het specificeren van de velden is een ingevulde factuur. Deze kan er als volgt uitzien:

Nu de factuur ingevuld is dan kan je de factuur boeken. Dit doe je door vanuit de factuur je muis of cursor rechtsboven aan op het menu icon  te plaatsen en daarna te klikken op definitief maken.

In het vervolgvenster kan je nog eens de belangrijkste gegevens van de factuur controleren en eventueel wijzigen waarna je op definitief maken klikt.

Na het definitief maken ofwel boeken is de omzet en btw geregistreerd in je boekhouding. De laatste stap is om je openstaande verkoopfactuur te koppelen aan de bijbehorende transactieregel zodat de factuur op de status betaald komt te staan.

Dit doe je door naar je bankrekening te gaan in Reeleezee en vervolgens bij de nog te boeken transactieregel die bij de factuur hoort op de rode nog te boeken regel te staan met je muis/cursor. Hierna kies je voor de optie koppel geboekte bon/factuur.

Je kan nu vanuit de openstaande posten lijst de factuur selecteren en Boeken. Klik in het vervolgvenster opnieuw op Boeken.

Het resultaat is dat de factuur gekoppeld is aan de transactieregel en de status betaald aanneemt.

Het verwerkingsproces van de factuur is hiermee voltooid.