Hoe verwerk ik openstaande beginbalans posten?

Vanuit de beginbalans kan het zijn dat je openstaande posten hebt ingevoerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan openstaande debiteuren en openstaande crediteuren. Deze voer je op wanneer er nog facturen van klanten en/of leveranciers niet betaald waren en zodoende nog open stonden voordat je met Reeleezee bent begonnen per een bepaalde beginbalans datum.

Stel je hebt een openstaande debiteur van 10 euro voor de eerste boekdatum dan ziet dit er als volgt uit:

Zodra de klant heeft betaald komt er een bedrag bij transactie binnen op je betaalrekening. In deze transactieregel plaats je je muis/cursor op de rode nog te boeken regel waarna je klikt op koppel geboekte bon/factuur.

Selecteer vanuit de openstaande postenlijst bovenaan bij het periode filter alle periodes

Selecteer daarnaast de map financieel.

Selecteer de beginbalans post.

Klik onderaan op de knop Boeken.

Onder de beginbalans staat er nu geen openstaand bedrag meer voor de betreffende debiteur.