Hoe kan ik een webservice koppeling aanmaken?

Let op: Je kan alleen een webservice koppeling aanmaken wanneer je een slim boekhouden + abonnement hebt.

Klik op de map instellingen > algemene instellingen > webservice koppelingen.

Klik vervolgens rechtsboven in op het plus icoon om een nieuwe webservice koppeling aan te maken.

Vul hierna onder het tab algemeen de basis informatie in van de webservice koppeling. Dit kan er als volgt uitzien als ik een koppeling maak met Shopify:

Klik na het invoeren van de velden op opslaan en klik daarna op het tab Toegang.

Onder het tab toegang kan je een login aanmaken en opslaan. De gebruikersnaam en het wachtwoord die je hebt aangemaakt kan je later invoeren in je omgeving van het externe systeem/programma waarmee je een koppeling maakt.

Vervolgens kan je op het tab Rechten klikken. Hieronder kan je alle rechten aanvinken of beperkte rechten. Het is afhankelijk van de informatie die je wil doorzetten naar Reeleezee (vanuit het externe programma) welke rechten minimaal nodig zijn.

Wanneer je bijvoorbeeld een programma gebruikt voor debiteurenbeheer en je wil alleen debiteuren en verkoopfacturen doorzetten naar Reeleezee, dan zou je ervoor kunnen kiezen om alleen de rechten aan te zetten voor de map relaties – menu debiteuren en de map verkopen – menu facturen. Dit ziet er als volgt uit.

Uiteraard zou je ook voor het gemak alle rechten kunnen aanzetten.