Hoe verwerk je selfbilling facturen?

Let op: Reeleezee heeft geen speciale functie voor het verwerken van selfbilling facturen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je selfbilling facturen wel kan verwerken in Reeleezee.

Selfbilling facturen verwerken als afnemer
In dit geval wil je als bedrijf inkoopfacturen maken voor leveranciers die aan jou producten/diensten leveren. Je kan in dit geval niet in Reeleezee een speciale selfbilling factuur aanmaken en deze via een aparte volgnummer reeks laten lopen.

Je kan wel buiten Reeleezee om middels een ander (factuur)programma een selfbilling factuur maken en deze mailen (in pdf/ubl format) naar je inkoopfactuurinbox mailadres of uploaden in de inkoopfactuur inbox (in een pdf/ubl/jpg/png/gif format) die bij je Reeleezee account hoort. Op deze manier heb je onder je inkoopfactuur inbox de selfbilling factuur bij de hand.

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om via de map uitgaven vanuit het overzicht uitgaven een nieuwe boeking aan te maken via het plus icon en daarna de selfbilling inkoopfactuur toe te voegen nadat je op de optie hebt geklikt.


Selfbilling facturen verwerken als leverancier

In dit geval wil je als bedrijf facturen maken voor klanten die producten/diensten bij jou afnemen. In dit geval wil je selfbilling verkoopfacturen maken. In Reeleezee kan je dan via de map inkomsten > facturen, een normale verkoopfactuur aanmaken.

Eventueel is het mogelijk om een speciale selfbilling verkoopfactuur layout te maken via de map inkomsten > instellingen inkomsten > overzicht layouts > klik rechtsboven in op het plus icoon voor het aanmaken van een nieuwe factuurlayout. Wanneer je een nieuwe factuur hebt aangemaakt vanuit het overzicht facturen kan je van layout schakelen nadat je met je muis/cursor rechtsboven in op het menu icon bent gaan staan en daarna op opties hebt geklikt.

Anderzijds kan je er ook voor kiezen om via de map inkomsten > boekingen, een nieuwe inkomstenboeking aan te maken door rechtsboven in op het plus icoon te klikken. Aan de boeking kan je via het lijst icon klikken op en daarna de selfbilling factuur als bijlage toevoegen.